Tips bij het kopen van een autotransporter

23/12/2021
|
106
autotransport Rotterdam

Wanneer je dagelijks in de weer bent met auto’s, wanneer je een eigen garagebedrijf hebt of auto’s gewoonweg je grootste hobby zijn, dan komt een autotransporter goed van pas. Deze aanhangwagen brengt jouw oldtimer of de auto van een klant, veilig van A naar B. Als garagebedrijf kun je hiervoor ook een bedrijf voor vragen, bijvoorbeeld autotransport Rotterdam. Alles wat je moet weten en de bijbehorende tips bij de aanschaf van een autotransporter, lees je in dit artikel.

Algemeen

Voordat je de eerste beste autotransporter gaat kopen, is het van belang om je goed in te lezen in de informatie en voorwaarden van deze aanhanger. Zo heeft een autotransporter altijd een MTM (Maximaal Toegelaten Massa) van meer dan 750 kilogram. Dit betekent in veel gevallen dat je over het rijbewijs BE moet bezitten, om te rijden met deze aanhangwagen. In enkele gevallen is een rijbewijs B voldoende, als het bijvoorbeeld gaat om een enkel-as autotrailer met daarop lichte voertuigen. Het inhuren van autotransport Rotterdam is verstandig als je enkel in bezit bent van rijbewijs B.

Belangrijke factoren

Wanneer je een autotransporter wil gaan kopen, dan zijn er verschillende modellen en optie. De beste keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat je gaat vervoeren: lichte of zware auto’s, afmetingen van de auto’s, hoogte van de auto’s et cetera. Daarnaast is het belangrijk om erover na te denken hoe vaak de autotransporter gebruikt gaat worden. Is dit bijvoorbeeld occasioneel of professioneel?

Gerelateerd nieuws  5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

Type modellen

Als het gaat over autotransporters dan is er keuze uit twee typen modellen: Met oprijplaten, of kantelbare modellen met doorlopende klep. Autotransport Rotterdam maakt gebruik van kantelbare modellen met doorlopende klep. Deze zijn dan ook veiliger en gemakkelijker. Zo hoef je niet meer uit te stappen om te kijken of je juist erop rijdt, hoef je niet te sjouwen met oprijplaten en loop je geen risico om naast de oprijplaten te rijden. Daarnaast heb je geen steunpoten nodig om de chassis te ondersteunen.

Typo vloer

Bij beiden modellen kun je kiezen voor een ander type vloer. Ook hierbij zijn er twee typen te onderscheiden: een houten vloer en een aluminium vloer. De aluminium vloer is hierbij wel van betere kwaliteit, omdat een houten vloer bijvoorbeeld rot kan worden. Autotransport Rotterdam heeft daarom ook een aluminium vloer in haar autotransporter.

autotransport Rotterdam

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!