Tips bij het kopen van een autotransporter

23/12/2021
|
295
autotransport Rotterdam

Wanneer je dagelijks in de weer bent met auto’s, wanneer je een eigen garagebedrijf hebt of auto’s gewoonweg je grootste hobby zijn, dan komt een autotransporter goed van pas. Deze aanhangwagen brengt jouw oldtimer of de auto van een klant, veilig van A naar B. Als garagebedrijf kun je hiervoor ook een bedrijf voor vragen, bijvoorbeeld autotransport Rotterdam. Alles wat je moet weten en de bijbehorende tips bij de aanschaf van een autotransporter, lees je in dit artikel.

Algemeen

Voordat je de eerste beste autotransporter gaat kopen, is het van belang om je goed in te lezen in de informatie en voorwaarden van deze aanhanger. Zo heeft een autotransporter altijd een MTM (Maximaal Toegelaten Massa) van meer dan 750 kilogram. Dit betekent in veel gevallen dat je over het rijbewijs BE moet bezitten, om te rijden met deze aanhangwagen. In enkele gevallen is een rijbewijs B voldoende, als het bijvoorbeeld gaat om een enkel-as autotrailer met daarop lichte voertuigen. Het inhuren van autotransport Rotterdam is verstandig als je enkel in bezit bent van rijbewijs B.

Belangrijke factoren

Wanneer je een autotransporter wil gaan kopen, dan zijn er verschillende modellen en optie. De beste keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat je gaat vervoeren: lichte of zware auto’s, afmetingen van de auto’s, hoogte van de auto’s et cetera. Daarnaast is het belangrijk om erover na te denken hoe vaak de autotransporter gebruikt gaat worden. Is dit bijvoorbeeld occasioneel of professioneel?

Gerelateerd nieuws  Rijlessen volgen bij Rijschool Rijen

Type modellen

Als het gaat over autotransporters dan is er keuze uit twee typen modellen: Met oprijplaten, of kantelbare modellen met doorlopende klep. Autotransport Rotterdam maakt gebruik van kantelbare modellen met doorlopende klep. Deze zijn dan ook veiliger en gemakkelijker. Zo hoef je niet meer uit te stappen om te kijken of je juist erop rijdt, hoef je niet te sjouwen met oprijplaten en loop je geen risico om naast de oprijplaten te rijden. Daarnaast heb je geen steunpoten nodig om de chassis te ondersteunen.

Typo vloer

Bij beiden modellen kun je kiezen voor een ander type vloer. Ook hierbij zijn er twee typen te onderscheiden: een houten vloer en een aluminium vloer. De aluminium vloer is hierbij wel van betere kwaliteit, omdat een houten vloer bijvoorbeeld rot kan worden. Autotransport Rotterdam heeft daarom ook een aluminium vloer in haar autotransporter.

autotransport Rotterdam

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport

Kunst met containers

|
Travel & Transport

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!