Tips: racefietsen in de herfst

racefiets fietsenwinkel

Niets aan te doen; de zomer is voorbij. Er is echter niets tegen op racefietsen in de herfst. Misschien is de natuur juist in dit jaargetijde wel op zijn mooist. Waar let je op wanneer je met je racefiets de natuur in gaat in de herfst?

Zorg voor goed onderhoud

Wielrennen in de herfst betekent meer onderhoud. Het wegdek zal lang niet altijd schoon en droog zijn. Je hebt te maken met vallende bladeren, regen of in ieder geval veel vocht. Natuurlijk zie je dat terug aan je racefiets. Bij thuiskomst moet je de fiets echt even onderhanden nemen. Maak hem in ieder geval droog en het liefst ook schoon.

Een goed profiel

Voordat je start met racefietsen in de herfst, check je eerst je banden. Zit er nog voldoende profiel op? Hoe staat het met je remblokjes? Zijn ze niet te ver afgesleten? Je kunt er in het najaar vanuit gaan dat het gladder is op de weg. Zijn je banden te erg versleten, dan ligt een valpartij zeker op de loer. Daarom is het een goed idee om je fiets even langs de fietsenwinkel te brengen. Veiligheid boven alles toch? 

Gerelateerd nieuws  Wat als het geen koek en ei meer is: goed scheiden

Verlichting

In de herfst zijn de dagen korter. Het duurt aan het begin van de dag even voordat het licht wordt en ’s middags begint het al snel te schemeren. Zelfs midden op de dag is het vaak donkerder dan in de zomer. Neem dus zeker verlichting mee. Je wilt tenslotte jezelf niet in gevaar brengen. Je bent voor automobilisten slecht zichtbaar als het begint te schemeren. Ook het laaghangende zonnetje maakt je minder zichtbaar voor andere weggebruikers. Twijfel je over de juiste verlichting, fiets dan even langs een fietsenwinkel. Daar kun je altijd terecht voor deskundig advies. 

Geniet

Met je racefiets naar buiten in de herfst? Ga dan vooral uitgebreid genieten. De natuur is prachtig en vaak zijn de temperaturen in oktober ook nog heel aangenaam.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De zorgverzekering en ouderen

|
Financieel, Gezondheid & Lifestyle

Wat te doen met asbest in huis?

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De veelzijdige redenen waarom we naar de kapper gaan

|
Gezondheid & Lifestyle

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!