Tips voor een warme winter, zonder extreme stookkosten

warme winter

Nog nooit was het zo warm eind december. Tijdens de jaarwisseling is de warmste dag gemeten; maar liefst 15 graden! De officiële winter is echter nog niet voorbij en de energiekosten willen we nog steeds zo laag mogelijk houden. Hierbij zijn een aantal tips die jou helpen om de winter warm door te komen, zonder je failliet te stoken.

Wollen sokken, dekens en snuggies

Warm worden begint bij je voeten; sla een aantal wollen sokken of thermosokken in. Daarnaast zal een fleecedeken of snuggies (lees poncho deken) ook enorm bijdrage aan een warm lichaam, wat natuurlijk ook gezellig kan zijn oftewel een win-win situatie.

Goede ventilatie en isolatie

Isoleer je huis om écht te besparen op je energierekening. Nu is het wellicht niet het juist moment om je woning van voor tot achter te isoleren. Daarom zou je alvast je kruipruimte kunnen isoleren, waarmee je gemiddeld 10 tot 15% op je factuur kan besparen. Een kruipruimte uitgraven is zo gepiept, dus zeg maar hallo tegen je warme vloer! Vergeet echter niet dat isoleren en ventileren hand in hand gaan.

Gerelateerd nieuws  Het jaar van de smart applicaties

Waarom zou je ventileren als je de warmte binnen wilt houden? Een goede ventilatie is in de winter juist essentieel. Je creëert een gezond binnenklimaat doordat het vocht uit je woning gaat en schone lucht de woning in komt. Probeer dus de ventilatieroosters open te laten staan en regelmatig ramen op een kiertje te zetten. Twee a drie keer per dag voor zo’n vijf tot tien minuten, is al voldoende.

Kaarsen

Kaarsen zijn niet alleen gezellig, maar creëren ook net wat extra warmte. Gebruik geurkaarsen voor een lekker ruikende kamer, wat zorgt voor een huiselijke warme geur.

Infrarood verwarming

Er zijn steeds meer kwalitatieve en betaalbare soorten infrarood verwarming. Het is een zuinige variant, die jouw lichaam verwarmt en niet de lucht. Het voordeel is ook dat de infraroodpanelen lang meegaan, ze overal gemakkelijk geplaatst kunnen worden en geen onderhoud nodig hebben.

 

Wil je naast een warme avond, ook de perfect ontspannende avond creëren? Lees dan snel verder!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!