Tips voor het maken van betere foto’s

02/01/2021
|
121
selfiespiegel

Het maken van leuke, spannende foto’s is helemaal van deze tijd. Of je het nu doet in je vrije tijd als hobby of als fulltime baan, een paar goede tips zijn nooit mis. In deze blog bespreken we er een aantal die jou zeker gaan helpen met het maken van betere foto’s!

selfiespiegel

Stabiele camera zorgt voor goede foto’s

Om je foto’s zo scherp mogelijk te houden dien je jouw camera stil te houden. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Op het moment dat de foto gemaakt gaat worden is een kleine beweging al genoeg om onscherpte te creëren, zeker wanneer jij bewegende beelden probeert te fotograferen. Merk jij dat je hier last van hebt, dan kun je twee dingen doen. De eerste is oefenen om een vaste hand te krijgen. Hier heb je niets voor nodig, behalve een flinke dosis geduld. Je tweede optie is het kopen van een statief. Dit is eigenlijk de makkelijkste oplossing. Je kunt jouw camera bevestigen aan het statief en er zo voor zorgen dat deze volledig stabiel is.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

De bekende uitspraak ‘oefening baart kunst’ geld ook voor de fotografen onder ons. Hoe meer je het doet, hoe beter je er in wordt. Dit geld voor alles zo’n beetje. Een snelle foto schieten van je vrienden tijdens een avondje opstap maakt jou geen professional. Je zult er iets intensiever mee bezig moeten zijn. Pas op het moment dat jij dagelijks aan de slag gaat met het maken van foto’s wordt je er beter in. Twijfel dus ook niet om soms gewoon je spullen te pakken en naar buiten te gaan om dit te gaan doen. Buiten is er van alles en nog wat om te fotograferen. De natuur, dieren, mooie auto’s en noem het maar op.

Gerelateerd nieuws  De ABC-eilanden met Nederlandse roots

Bonus tip: je kunt ook oefenen met het maken van selfies, zo ben jij je eigen oefenmateriaal. Om je hierbij te helpen kun je een selfiespiegel gebruiken. Een selfiespiegel maakt het makkelijker om zelf portretten te maken. Je koopt een selfiespiegel in de winkel of online.

Vond je deze blog interessant en wil je weten hoe je foto's gebruikt om oude herrineringen op te halen? Bekijk dan deze blog.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Vrije Tijd

De meest gebruikte seksspeeltjes op dit moment 

|
Vrije Tijd

Borduren? Dat kan jij ook!

|
Vrije Tijd

Weetjes over vodka

|
Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!