Tips voor het maken van betere foto’s

02/01/2021
|
44
selfiespiegel

Het maken van leuke, spannende foto’s is helemaal van deze tijd. Of je het nu doet in je vrije tijd als hobby of als fulltime baan, een paar goede tips zijn nooit mis. In deze blog bespreken we er een aantal die jou zeker gaan helpen met het maken van betere foto’s!

selfiespiegel

Stabiele camera zorgt voor goede foto’s

Om je foto’s zo scherp mogelijk te houden dien je jouw camera stil te houden. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Op het moment dat de foto gemaakt gaat worden is een kleine beweging al genoeg om onscherpte te creëren, zeker wanneer jij bewegende beelden probeert te fotograferen. Merk jij dat je hier last van hebt, dan kun je twee dingen doen. De eerste is oefenen om een vaste hand te krijgen. Hier heb je niets voor nodig, behalve een flinke dosis geduld. Je tweede optie is het kopen van een statief. Dit is eigenlijk de makkelijkste oplossing. Je kunt jouw camera bevestigen aan het statief en er zo voor zorgen dat deze volledig stabiel is.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

De bekende uitspraak ‘oefening baart kunst’ geld ook voor de fotografen onder ons. Hoe meer je het doet, hoe beter je er in wordt. Dit geld voor alles zo’n beetje. Een snelle foto schieten van je vrienden tijdens een avondje opstap maakt jou geen professional. Je zult er iets intensiever mee bezig moeten zijn. Pas op het moment dat jij dagelijks aan de slag gaat met het maken van foto’s wordt je er beter in. Twijfel dus ook niet om soms gewoon je spullen te pakken en naar buiten te gaan om dit te gaan doen. Buiten is er van alles en nog wat om te fotograferen. De natuur, dieren, mooie auto’s en noem het maar op.

Gerelateerd nieuws  Op vakantie in Limburg

Bonus tip: je kunt ook oefenen met het maken van selfies, zo ben jij je eigen oefenmateriaal. Om je hierbij te helpen kun je een selfiespiegel gebruiken. Een selfiespiegel maakt het makkelijker om zelf portretten te maken. Je koopt een selfiespiegel in de winkel of online.

Vond je deze blog interessant en wil je weten hoe je foto's gebruikt om oude herrineringen op te halen? Bekijk dan deze blog.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Activiteiten om ultiem te genieten in de natuur

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een eigen voetbalshirt ontwerpen

|
Bedrijfsleven, Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!