Tips voor rijlessen in Eindhoven

01/09/2021
|
65
rijschool Eindhoven

Wanneer je de eerste rijles bij rijschool Eindhoven hebt, zijn de meeste leerlingen vaak enthousiast en tegelijkertijd ook zenuwachtig. Rijlessen in een grote stad is vaak ook spannend en kan ook heel leerzaam zijn. Deze tips kunnen je wellicht helpen voor je eerste rijles bij rijschool Eindhoven.

Het afstellen van je stoel en spiegels

Het is uiteraard belangrijk dat je comfortabel en veilig achter het stuur gaat. Het begint eerst bij het verstellen van je stoel. Zorg dat je een goede houding hebt zodat je geen klachten krijgt na het autorijden. Verschuif de stoel naar voren zodat je het linkerpedaal volledig kunt intrappen. Pas de rugleuning aan zodat je geen lighouding krijgt, je moet tevens stevig contact maken met de rugleuning. Je knieën mogen niet tegen het stuur aankomen en  moeten licht gebogen zijn. Daarnaast moet je je polsen comfortabel kunnen laten rusten op het stuur zodat je na lange ritten hier ook geen last van krijgt.

Ook is het van belang om je spiegels op de juiste manier af te stellen. Zo moet je de buitenspiegels afstellen zodat de hendels van de achterdeuren zichtbaar zijn in de binnenhoeken. Daarnaast moet je de binnenspiegel afstellen zodat je de gehele achteruit kunt zien.

Gerelateerd nieuws  Scooterongeval? Doe dit!

rijschool Eindhoven

Parkeren in Eindhoven

In een grote stad zoals Eindhoven is het vaak ook lastig om te parkeren. Je kunt er voor kiezen om bij een garage te parkeren of in of rondom het centrum. Echter kan dit in de kosten gaan oplopen. Daarom wordt er vaak in rustige straatjes rondom het centrum geparkeerd. Let hier echter wel op dat er alsnog veel verkeer kan zijn. Rondom Eindhoven zijn er ook veel snelwegen. Het meeste verkeer komt hier dan ook vanaf. Denk bijvoorbeeld aan de A2. Je rij instructeur zal je daarom ook vast en zeker meenemen op een van deze drukbezochte snelwegen. Daarom is het noodzaak om dit te regelmatig te oefenen. Neem dan ook regelmatig rijlessen zodat je jezelf hierin kan ontwikkelen.

De belangrijkste dingen zijn dan ook, vergeet niet te knipperen omdat je medebestuurders dan weten waar je naartoe wilt. En wees vooral rustig. Onrustig achter het stuur gaan kan ertoe leiden dat je fouten gaat maken.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!