Veganistisch vervangen

edelgistvlokken

Dit herken je vast wel. Je hebt een heerlijk recept gevonden maar er is geen rekening gehouden met jouw veganistische voorkeur. Hieronder vind je een aantal alternatieven om dit in de toekomst te kunnen voorkomen. Waar hebben wij zowel vervangers voor gevonden:

  • Melk
  • Zuivel producten
  • Vegan kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Eieren
  • Honing
  • Zuivel

Melk

Melk is waarschijnlijk het meest gemakkelijk te vervangen in een recept maar voor de volledigheid hebben we hier toch een aantal alternatieven voor je. Afhankelijk waar je de melk voor wilt gebruiken zullen de opties verschillen. Cashewnotenmelk is bijvoorbeeld heel handig als je iets wilt verdikken zoals een romige saus. Amandel- en sojamelk zijn daarentegen vrij neutraal. Enkele melk vervangers zijn: amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk, sojamelk, havermelk of andere notenmelk. Meer zin in chocolademelk? Door het toevoegen van cacao kun je dit ook heel makkelijk zelf maken.

Zuivel producten

Net als melk zijn er nog vele andere zuivelproducten waarbij dierlijke producten worden gebruikt. Denk aan vla en yoghurt. Er zijn verschillende merken die dit kant en klaar verkopen in verschillende fruit smaken of naturel. Zoals Alpro, Lima en Provamel. Zij maken ook gebruik van kokosmelk, sojamelk of amandelmelk om vegan yoghurt te maken. Dit proces zou je ook thuis kunnen doen. Daar zijn op internet veel recepten van te vinden.

Vegan Kaas

Als Nederlander zijn wij het gewend om kaas te eten. Er zijn dan ook al verschillende veganistische soorten op de markt gebracht. Ook bij steeds meer supermarkten zie je deze kaas in de schappen liggen. Enkele soorten zijn: simply V, Vegan Deli, Wheaty en Veggi Filata. Dit laatste merk heeft zelfs mozarella balletjes op de markt gebracht.

Gerelateerd nieuws  Word jij gehoord? 

edelgistvlokken

Parmezaanse kaas

Als je ook houdt van Italiaans eten zul je vast de Parmezaanse kaas missen op je pasta. Deze kun je makkelijk vervangen door het gebruik van Edelgistvlokken(ook wel gistvlokken, edelgist of nutritional yeast genoemd). Edelgistvlokken zijn verkrijgbaar als gedroogde en bewerkte vlokken gist. Je kunt de edelgistvlokken op verschillende manieren gebruiken. Zowel warm (bijvoorbeeld als warme kaas over je pasta) of koud in een salade verweken.

Eieren

Zelfs eieren zijn te vervangen. Afhankelijk van waar jij ze voor wilt gebruiken zijn er verschillende opties. Voor het bakken kun je het best gebruik maken van gepureerde banaan, appelmoes, geplette kikkererwten, bakingsoda of kant en klare ei-vervangers. Tegenwoordig zien we ook steeds meer dat lijnzaad en chiazaad hiervoor gebruikt worden.

Honing

Nu we het toch over bakken hebben kan ik me ook voorstellen dat zoete vervangers voor honing kunnen zijn. Een oplossing hiervoor is ahornsiroop, agavesiroop of dadels. Deze producten zijn ook te koop in de supermarkt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer veganistische vervangers maar hiermee kun je er alvast voor zorgen dat je basis goed is. Succes met bakken!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!