Veilig trampolinespringen

flatground trampoline

Bijna ieder kind vraagt ooit in zijn leven om een trampoline. En alhoewel een trampoline heel veel gezondheidsvoordelen heeft, zijn veel ouders toch wat sceptisch. Trampolines worden vaak als gevaarlijk gezien. Veel ouders durven het daarom niet aan om een trampoline aan te schaffen. Toch kan trampolinespringen ook op een veilige manier. Denk hierbij aan veiligheidsnetten, een inground trampoline of een flatground trampoline.

Veiligheidsnetten

De grootste angst van een ouder is toch wel dat een kind van de trampoline valt. Een goede manier om dit te voorkomen is door een veiligheidsnet te installeren. Door een veiligheidsnet kunnen kinderen dus niet meer eenvoudig van een trampoline vallen. Een nadeel van een veiligheidsnet is wel dat kinderen snel expres tegen het net gaan springen. Het gevoel van veiligheid zorgt ervoor dat deze veiligheid ook wordt getest. Een veiligheidsnet is niet onbreekbaar dus dit kan ervoor zorgen dat het net sneller kapot gaat. Natuurlijk kun je met kinderen afspreken dat zij dit niet mogen doen, maar je kunt ze helaas niet altijd in de gaten houden.

Inground trampoline

Nog een optie is een inground trampoline. Dit is een trampoline die tot aan het frame is ingegraven. Alleen het frame steekt dus nog boven de grond uit. Dit betekent dat kinderen niet ver naar beneden kunnen vallen. Je ziet wel nog steeds de trampoline in de tuin omdat deze hoger ligt dan de rest van de grond. Hierdoor is de trampoline wel al een stuk toegankelijker dan met een vangnet. Er blijft wel een klein struikel gevaar bestaan

Gerelateerd nieuws  Beauty trends 2021

Flatground trampoline

Een andere manier om te zorgen dat een kind niet van de trampoline valt, is door de trampoline in de grond te plaatsen. Dit wordt een flatground trampoline genoemd. Een flatground trampoline wordt naadloos verwerkt in de tuin. Hij is daardoor ook toegankelijker voor kleinere kinderen. Het maakt de trampoline ook een stuk veiliger omdat kinderen niet meer naar beneden kunnen vallen. Een ander voordeel dat ook niet geheel onbelangrijk is is dat het uitzicht in je tuin een stuk mooier wordt. Een trampoline die op de grond staat verpest toch vaak het beeld. Bij de flatground trampoline is, anders dan bij de inground trampoline, ook het frame ingegraven. Hierdoor zie je bijna niks van de trampoline als je de tuin in kijkt.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

|
Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!