Verhuizen naar Amsterdam? Volg deze tips

05/01/2022
|
51

Verhuizen naar Amsterdam is een spannende, maar leuke belevenis. Bij een nieuwe stad komt vaak ook nieuw werk, een nieuwe studie en nieuwe mensen kijken. Je leven wordt overhoop gegooid en ondergaat veel veranderingen, die allemaal impact op je welzijn kunnen hebben. Om de belevenis toch nog aangenaam te maken, zetten we graag een aantal tips en hulpmiddelen op een rijtje, zodat jij het meeste kan halen uit je nieuwe leven in Amsterdam!

1. Zet je huis eerst in orde met een architect Amsterdam

Wanneer je je leven overhoop gooit, zorg je dat je een plek hebt die veilig is en waar je tot rust kan komen. Probeer daarom als eerste je huis op orde te maken. Huizen in Amsterdam zijn soms beschermd en als je dus aanpassingen wilt maken om je droomhuis te bekomen, kan je het beste eens praten met een architect in de buurt van Amsterdam of een naburige gemeente zoals Heemstede, die weten hoe ze met de regelgeving moeten omgaan en die jouw wensen kunnen verenigen met het uitzicht van het huis of appartement. Wanneer de lay-out van je thuis in orde is, dan wordt het tijd om in te richten. Probeer vanaf het begin een rustgevende plaats te creëren, aangezien je thuis moet kunnen komen in een plaats die het mogelijk maakt om al de andere zorgen van je af te laten glijden. Een interieur van steigerhout is een goede optie.

Gerelateerd nieuws  Zo geef je je huis een warme look

2. Koop een fiets

Een van de belangrijkste aankopen die je als nieuwe Amsterdammer zal doen, is het kopen van een fiets. De hoofdstad van Nederland is namelijk gekend om zijn fietsinfrastructuur en het is duidelijk dat iedereen wel fietst, of het nu een rit naar je werk is of een tripje naar de winkel! Fietsen in Nederland is ook zeer veilig, aangezien de paden zo gelegd zijn dat veiligheid voorgaat. Door te fietsen help je trouwens ook nog eens je gezondheid!

architect Amsterdam

3. Heb een goede contactpersoon

Verhuizen naar een nieuwe stad kan een isolerende werking hebben. Probeer daarom van vroeg af aan een contactpersoon te hebben die je kan rondleiden en waarop je kan terugvallen. Eens je die eerste stap hebt gezet, kan je beginnen werken aan een bredere vriendenkring. Een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten, is door je aan te sluiten bij verschillende verenigingen, bijvoorbeeld om te gaan joggen! Sluit je vooral niet op in je huis, want zo kom je niet verder!

architect Amsterdam

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!