Vind jij wiskunde lastig?

13/08/2020
|
49
bijles wiskunde

In de periode dat je naar de middelbare school gaat gebeurd er van alles. Je maakt nieuwe vrienden en je leert een heleboel. Uiteindelijk is het doel dat je een slaagt en een diploma krijgt. Om een diploma te halen moet je goede cijfers hebben. Natuurlijk is niet iedereen even goed in. De een is beter in talen terwijl de ander excelleert in vakken als natuur- en wiskunde. Vooral die laatstgenoemde is voor veel leerlingen moeilijk. Waarom dit precies zo is weet niemand. Waarschijnlijk omdat iedereen op de basisschool een op een ander niveau rekenles heeft gekregen. Wiskunde is een vak dat in de basis vooral rekenen is.

 

Waar de meeste leerlingen de mist in gaan

Vanuit vroeger uit is het al zo dat veel leerlingen wiskunde een lastig vaak vinden. Dit komt doordat wiskunde een gevarieerd vak is en niet alleen bestaat uit hoofdrekenen zoals op de basisschool. Het wiskunde boek kent veel verschillende onderwerpen en hoofdstukken. Vaak bestaat het eerste hoofdstuk voornamelijk uit rekenwerk. Een soort opwarmertje. Vervolgens wordt er al snel de overstap gemaakt naar bijvoorbeeld procenten. Vanuit daar wordt het steeds een stukje moeilijker. De vervolg hoofdstukken gaan waarschijnlijk over formules, grafieken en tabellen, de stelling van Pythagoras en noem het maar op. Het probleem zit meestal niet bij de eerste paar hoofdstukken, maar bij de diepgaandere hoofdstukken. Veel leerlingen raken hier in de knoei omdat ze het of moeilijk vinden, hun huiswerk niet bijhouden of een combinatie hiervan. Als je vanaf het begin niet oplet en je niets doet voor het vak, dan wordt het vrij snel lastig voor je.

Gerelateerd nieuws  Welke verzekeringen zijn er?

Bijles wiskunde van een leerling

Vraag jezelf af waarom jij moeite hebt met wiskunde. Doe je echt je best maar kom je er niet uit of geef je toe dat je misschien beter je best zou kunnen doen? Herken je jezelf in dit laatste, dan is bijles wiskunde geschikt voor jou. Door bijles wiskunde te nemen krijg je één-op-éen les. Dit gebeurd gewoon bij jou thuis. Het prettige is dat jouw bijles leraar geen echte leraar is, maar een leerling. Dit werkt vaak prettiger aangezien je dan sneller op een lijn zit met elkaar. Bijles wiskunde heet veel voordelen tegenover een ‘normale’ les.

bijles wiskunde

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!