Vlaggenmasten

27/10/2021
|
43
Vlaggenmasten

De oorspronkelijke ontstaan van de vlaggenmast komt uit de scheepvaart. De vlaggenmasten die het eerst werden geproduceerd waren de houten vlaggenmast. Het hout waaruit de vlaggenmasten werden geproduceerd werd gedraaid uit één bepaalde boomstam. Doordat de productie uit één bepaalde houtsoort bestond was de productie van een vlaggenmast daardoor ook erg prijzig en duurde het best lang.

3 soorten vlaggenmasten

Er bestaan verschillende soorten vlaggenmasten waar je uit kan kiezen. Het model van de vlag dat je wilt gebruiken heeft ook een invloed op de soort vlaggenmast. De 3 soorten vlaggenmasten zijn:

  • Houten vlaggenmast
  • Aluminium vlaggenmast
  • Polyester vlaggenmast

De vlaggenmasten van aluminium hebben dezelfde afmetingen zowel boven- als onderaan. Als je kiest voor de aluminium vlaggenmast dan heb je al wat geluk want deze hoef je niet te onderhouden. De aluminium vlaggenmasten zijn leverbaar in de verschillende RAL-kleuren. Je kan zowel kiezen voor een vlag als voor een banier.

De polyester vlaggenmasten beschikken over een gladde en vuilafstotende laag. Deze vlaggenmasten zijn heel erg sterk en licht van gewicht. Een polyester vlaggenmast wordt vooral gezien als de goedkopere optie. Ook deze soort vlaggenmast is beschikbaar in elke RAL-kleur.

Gerelateerd nieuws  Verhuizen naar een andere provincie

Voordelen houten vlaggenmast

Er zijn natuurlijk ook een aantal voordelen bij het kiezen voor een houten vlaggenmast. Een houten vlaggenmast zorgt voor een klassiekere uitstraling, een houten vlaggenmast is gelakt met de hoogste kwaliteit buitenlak. Een houten vlaggenmast kan goed tegen de storm en wind natuurlijk moet je hem ook goed onderhouden.

Bevestiging

Voor de houten vlaggenmast kan je als grondbevestiging kiezen tussen een mastbok of een grondbuis. De mastbok heeft altijd de meeste voorkeur. een mastbok heeft ook enkele voordelen waardoor de voorkeur gaat naar een mastbok. De voordelen van een mastbok is dat de vlaggenmast op die manier makkelijker neer te leggen is. Als je een grondbuis verkiest dan verliest je vlaggenmast ongeveer 80 centimeter in lengte boven het maaiveld. Bij een mastbok is dit niet het geval, het blijft mooi volledig zichtbaar boven het maaiveld.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!