Voor en nadelen van achteraf betalen

12/02/2021
|
72
klantenservice klarna

Er is al enige tijd de mogelijkheid om bij meerdere online websites achteraf te betalen. Achteraf betalen betekent dat iemand een aankoop doet en deze pas later betaalt. Dit kan op diverse manieren: via een acceptgiro, een creditcard of een achteraf betaalmethode. Bij achteraf betalen, betaalt bijvoorbeeld een derde partij. Klarna is een voorbeeld van een derde partij. Hierdoor draagt Klarna het risico en is uiteindelijk in afwachting van de betaling. Daarnaast is achteraf betalen, geen lening waardoor er geen rente aan te pas komt.

Voordelen

Consumenten kiezen steeds meer voor achteraf betalen. Het is voor de consument gemakkelijker dan ooit om achteraf te betalen bij diverse bedrijven zoals: Klarna, Afterpay en Billink. Deze bedrijven geven de klant de mogelijkheid om een betaling door te schuiven tot 2 weken. Doordat Klarna het bedrag van de consument vooruitschiet, hoeft de ondernemer zich nooit zorgen te maken over het geld. Daarnaast is het bewezen dat consumenten meer uitgeven bij een webshop waarbij er een mogelijkheid is tot achteraf betalen. Hierdoor zullen meer bezoekers een snellere aankoopbeslissing maken. Daarnaast nemen de derde partijen ook werk uit handen van de ondernemer, de ondernemer hoeft de consument niet in de gaten te houden en krijgt het bedrag netjes overgemaakt door een van de aangesloten bedrijven. Het is ook gebleken dat een mogelijkheid tot achteraf betalen zorgt voor omzetverhoging. Dit biedt de klant namelijk zekerheid over het product. Daarnaast kun je als ondernemer of consument altijd terecht bij de klantenservice Klarna met vragen over bestellingen en regelingen.

Gerelateerd nieuws  Hoe maak je gemakkelijk een eigen website?

Nadelen

Echter zijn er enkele nadelen, met name voor ondernemers. Een groot nadeel is dat de externe bedrijven (klarna, Afterpay en Billink) een vaste fee vragen per verkocht product en een percentage rond de 3,5% voor het dragen van het risico. Ook rekenen deze bedrijven jaar of maandelijkse servicekosten aan de ondernemer. Het is goed mogelijk dat een klant een vervelend gevoel hieraan overhoudt. Dit kan ontstaan als de klant het product niet kan betalen, waardoor de persoon in een incassoprocedure terechtkomt. Daarom wordt er ook een creditcheck uitgevoerd bij jouw klanten. Deze bedrijven filteren de klanten eruit die deze producten eventueel niet kunnen betalen, hierdoor kan het zijn dat een onderneming klanten misloopt.

klantenservice klarna

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!