Vragen voor een hoger loon als een pro

24/09/2020
|
45

Als je al een tijdje ergens werkt en je hebt het gevoel dat je meer verdient dan is het misschien tijd voor een hoger salaris. Maar hoe vraag je dit? Hoe kun je dit het beste aanpakken. Er zijn meerder manieren hoe je de kans op een loonsverhoging kunt verhogen en in deze blog zullen we je enkele tips geven.

Timing

De timing van je vraag is altijd erg belangrijk. Als het een drukke periode is en je baas vrij gestrest is. Of als je weet dat het in het moment financieel niet al te goed gaat met het bedrijf dan is het misschien beter even te wachten. Hetzelfde geldt als je al minder dan een jaar geleden een loonsverhoging hebt gekregen. Als je de laatste tijd veel lof van je baas hebt gekregen voor je werk en het ook al een tijdje geleden is dat je voor een hoger salaris hebt gevraagd dan is nu misschien wel je kans om dit te realiseren.

Weet wat je waard bent

Een goede tip is om er achter te komen hoeveel je waard bent. Dit kun je doen door naar vacatures te kijken voor vergelijkbare functies bij andere bedrijven. Je zou zelfs actief kunnen gaan soliciteren. Als je dit doorgeeft aan je bedrijf heb je direct een onderhandelingspunt. Of ze kunnen je laten gaan, of je krijgt het loon die je ergens anders zou kunnen krijgen. Vaak is het zo aangezien het bedrijf al in jouw geinvesteerd heeft dat ze dan ook bereid zijn om het salaris te verhogen. Willen ze je geen hoger salaris aanbieden dan kun je altijd nog terecht bij de open vacature vaar je op had soliciteerd.

Gerelateerd nieuws  Word de beste stagiair!

Investeer in jezelf

Je kunt op veel verschillende manieren jezelf verbeteren die je op je werkplek kunnen helpen. Door een cursus te volgen voor iets dat relevant is voor je bedrijf kun je je eigen waarde omhoog krikken. Een VCA cursus duurt bijvoorbeeld maar 2 dagen maar is wel 10 jaar geldig. Zo heb je direct een skill dat je kunt toevoegen op je cv en een onderhandelingspunt.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

HR- recruitment trends van 2023

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!