Waarom gezond eten zo moeilijk is! 

voedingscoach

We weten meestal wel zo'n beetje wat gezond eten is. Toch blijkt het voor veel mensen ontzettend moeilijk te zijn, om gezond te eten. Natuurlijk is het helemaal niet erg als zo'n 20% van wat je eet, niet zo gezond is. Maar veel mensen eten voor 40% ongezond eten en eten bovendien ook nog eens te veel. Waarom is het zo moeilijk om gezond te eten?

Het is overal voorhanden 

Ongezond eten is overal. Het is ons eigenlijk in de westerse beschaving te gemakkelijk gemaakt om ongezond te eten. Het is een feit dat als fastfood binnen handbereik is, we er sneller gebruik van maken. Ook gedragsonderzoeker Roel Hermans geeft aan dat mensen sneller gebruik van iets dat makkelijk te krijgen is. Zeker als het ook nog eens goedkoop is en heerlijk smaakt. 

We laten ons graag voor de gek houden 

Marketing werkt fantastisch. Als een fabrikant op een pak vruchtensap zet dat er 20% minder suiker in zit, dan helpt dit de verkoop. Dikke onzin natuurlijk, want we weten dat '20% minder suiker' feitelijk niks zegt. Minder dan wat? 

voedingscoach

Waarom we het toch zo graag kopen dan? Dat komt doordat we een beperkte hoeveelheid zelfdiscipline hebben. Op een gegeven moment ben je moe van 'overal nee tegen zeggen' en om niet te luisten naar de food trends. Dat maakt dus dat het lastig is om aan het einde van de werkdag jezelf geruststellen met de boodschap '20% minder suiker'. 

Gerelateerd nieuws  Borstreconstructie ondergaan? Dit moet je weten

Laat je helpen door een voedingscoach 

Het is heel lastig om patronen te doorbreken. Hoe kun je dan meer zelfdiscipline krijgen? Je kunt wel trainen op zelfdiscipline, maar dat dat is inderdaad heel erg moeilijk. Het zal altijd een strijd zijn. Er zijn betere manieren. Je kunt bijvoorbeeld er wel voor zorgen dat je niet rond etenstijd naar de supermarkt gaat. Dat is namelijk wel echt 'de kat op het spek binden'. 

Een slimme manier om gezonder te eten is een voedingscoach te zoeken. Dat klinkt voor sommige mensen nogal decadent. Je zou het zelf toch ook voor elkaar moeten krijgen? Tenminste dat is wat veel mensen denken. Daarin zijn mensen gewoon soms te streng voor zichzelf. Wij zitten nu eenmaal in een maatschappij waar ongezond eten erg makkelijk verkrijgbaar is. Dat maakt het extra moeilijk. Een voedingscoach kan mensen in die omstandigheden helpen om gezonder te eten. Eigenlijk is een voedingscoach daarom geen luxe, maar inmiddels in deze westerse wereld een noodzaak. Als men het als luxe blijft zien, is het alleen nog maar weer een extra drempel om tot gezond eten te komen. Geld kan een drempel zijn, maar het levert je uiteindelijk meer op. Gezondheid gaat voor toch? Wist je trouwens dat je met veel geld net zo goed problemen kunt hebben?

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!