Waarom Nederland zo goed werkt als exportland voor bloemen

Dat Nederland een prominente rol speelt in het exporteren van bloemen is stiekem best bijzonder. Vooral wanneer je inziet dat we, van nature, eigenlijk helemaal geen optimaal klimaat hebben om het hele jaar door van alles te verbouwen. Veel gewassen zijn ooit hiernaartoe gekomen uit gebieden waar ze van nature goed gedijen. Vooral bij bloemen en planten is dit het geval. Hierbij helpt het dat ons (soms ook beschamende) verleden van verre exploratie en exploitatie ons naar allerlei plekken heeft gebracht. Niet alleen dat verleden van ontdekkingsreizigers heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Handel

Nederland is naast het ontdekken namelijk ook heel erg bedreven geweest in handel. Dankzij een rijk verleden van in- en export heeft ons volkje hier jarenlange ervaring mee kunnen opdoen. De havens hebben een lange tijd een belangrijke functie gehad voor de 17e-18e -eeuwse wereld, en hebben Nederland de kans gegeven om gigantisch te kunnen groeien.

Ruimte op de juiste plekken

Met een middellands zeeklimaat, water, en veel bebouwbare grond is er veel mogelijkheid geweest om het agrarische karakter van provincies zoals Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe optimaal te verbeteren. Hoewel we tegenwoordig wel te maken hebben met uitputting van de bodem door een gebrek aan biodiversiteit, zijn de technieken wel zeer goed geworden door de jaren heen.

Gerelateerd nieuws  Rijlessen volgen bij Rijschool Rijen

Techniek en inventiviteit

Dat brengt ons bij een laatste punt. Wil je tulpen of rhododendrons kopen? Dit kan bijna overal. Zonder de techniek van tegenwoordig zou het echter niet lukken. Door de strakke technische ontwikkelingen en planning voor de indeling van het land brengen onder andere de velden vol bloemen niet alleen geld op, maar trekken ze ook veel toeristen. De vele rijen met verschillende kleuren tulpen in o.a. De Keukenhof zorgen voor massa’s bekijks, met bewondering voor de strakke planning die je meestal alleen op plekken met een streng regime ziet zoals China of Noord-Korea.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

Het belang van een sterke positie in de markt

|
Bedrijfsleven

De voordelen van het inhuren van een accountant

|
Financieel
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!