Wanneer je Audi chiptunen?

14/04/2021
|
187
audi chiptuning

Het is niet aan te raden om een auto direct te laten chippen. Het is zeer verstandig is om eerst 10.000 kilometer te rijden met je nieuwe auto. Zo ontdek je eventuele fabrieksfouten van je auto en kun je gebruik maken van eventuele fabrieksgarantie. Als je dan de auto al hebt getuned dan kan dit problemen opleveren met de fabrieksgarantie. Ook ervaar je extra veel plezier: Eerst een auto die splinternieuw is en natuurlijk veel lekkerder rijd als je vorige auto. Daarna een net getunde auto die nog veel sneller en lekkerder rijd als dat hij eerst deed.

Moet ik me auto herkeuren na het chiptunen

Audi Chiptuning is legaal in Nederland zolang je blijft voldoen aan de regels van de RDW. Volgens de RDW ben je verplicht je auto te herkeuren wanneer het vermogen van de motor met meer dan 20% wordt vergroot na het chippen. Vaak krijg je voor het chiptunen op de offerte al het aantal vermogen dat uw auto erbij krijgt na het chiptunen. Voor stage 2 tuning moet je er ook rekening mee houden dat je je auto moet herkeuren als deze meer lawaai maakt, of als je auto meer dan 20% zwaarder wordt.

Is OBD tuning goed of slecht?

Auto chippen middels de OBD port is de meest voorkomende vorm van Audi chiptuning. OBD tuning is zo populair omdat de software op de originele ECU van uw auto kan worden aangepast zonder deze uit elkaar te halen. De chip tuner hoeft enkel zijn tuning apparatuur aan te sluiten op de OBD port en heeft toegang tot het volledige motormanagement van uw auto. Zolang je een moderne auto hebt en je ECU goed werkt zijn er geen enkele nadelen aan OBD tuning. Andere Audi chiptuning methodes als bootmode of externe ecu Audi chiptuning zijn enkel nodig wanneer je ECU geen OBD tuning ondersteund. Of als het motormanagement niet meer toegankelijk is door een defecte ECU.

Gerelateerd nieuws  Het halen van je autorijbewijs

Wel of niet tunen?

Als je pas een nieuwe auto hebt gekocht, dan wordt het aanbevolen om deze niet direct te laten tunen. Dit komt doordat je dan nog steeds recht hebt op de fabrieksgarantie. Indien deze tijd verstreken is en meer dan 10.000 kilometer hebt gereden, dan kun je eens nadenken om je auto te laten tunen. Echter wordt het ook aanbevolen om dit te laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en professioneel te werk gaat. Hierdoor sluit zoveel mogelijke negatieve gevolgen die kunnen ontstaan tijdens het tunen uit.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport

Kunst met containers

|
Travel & Transport

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!