Wat doet een makelaar?

02/03/2020
|
52
taxeur

Een makelaar bemiddelt bij de verkoop, aankoop of de verhuur van woningen, kantoren, bedrijfspanden en ander onroerend goed, zoals monumenten of agrarisch onroerend goed. Als je een woning wilt kopen of verkopen dan treedt de makelaar op als verkoopmakelaar of als aankoopmakelaar. De meeste mensen denken dat een makelaar zich alleen maar richt op de aan- en verkoop of de verhuur van vastgoed. Het takenpakket van een makelaar is echter veel breder en gevarieerder. Zo kan een makelaar in opdracht van een klant ook onroerend goed beheren of inkomsten analyses opmaken. Een makelaar heeft verschillende taken zoals: aan- en verkoopmakelaar, verhuurmakelaar en een BOG-makelaar. Veel makelaars zijn ook werkzaam als taxateur, een huis moet getaxeerd worden voor het verkocht kan worden.

taxeur

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij de aankoop van een nieuwe woning. Hij vertelt je alles over wat er bij de aankoop van een huis komt kijken. Als het om een nieuwbouwwoning gaat, laat hij je impressies zien van het huis, zodat je een indruk krijgt van de woning. Wanneer je een woning wilt kopen heeft de aankoopmakelaar een paar taken zoals: Het in kaart brengen van je woonwensen, het zoeken, selecteren en tonen van woningen die aan je wensen voldoen, het regelen van bezichtigingen van woningen, het voeren van onderhandelingen met de verkopers en het begeleiden bij de notariële en juridische zaken. Daarnaast moet de aankoopmakelaar je ondersteuning bieden naar het opleveren van een woning. Naast een aankoopmakelaar heb je ook een verkoopmakelaar, deze doet bijvoorbeeld je advies geven bij het opstellen van de juiste verkoop prijs. Daarnaast helpt een verkoopmakelaar je ook bij het zoeken naar potentiële kopers, het ontvangen en het rondleiden van potentiële kopers in de woning die je verkoopt, onderhandelingen voeren met de kopers en het opstellen van een verkoopcontract.

Gerelateerd nieuws  Tattoo shop slim inrichten

 

Makelaars in Limburg

In Limburg is het natuurlijk anders om een makelaar te zijn dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Het zijn toch andere huizen en mensen. Een makelaar in Klimmen bijvoorbeeld heeft hele andere huizen die die moet kopen en verkopen, dan een makelaar in Amsterdam. In Klimmen in Zuid-Limburg is het rustig en staan redelijk grote huizen. In tegenstelling tot Amsterdam met alle grachten panden en appartementen is dit iets anders. Klimmen is een dorp in Zuid-Limburg en was tot 1982 een zelfstandige gemeente. Tegenwoordig hoort Klimmen bij Voerendaal. Het dorp heeft gemiddeld 3.075 inwoners. Daardoor is het voor een Makelaar veel persoonlijker in Klimmen dan in Amsterdam.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!