Wat doet een PR Bureau?

15/07/2022
|
141
Free publicity

De term PR heb je vast wel eens voorbij zien komen. PR staat voor Public Relations, wat betekent dat Pr-bureaus een dienstverlening is. De hoofdtaak van een Pr-bureau is het vertegenwoordigen van hun cliënt. Klanten huren deze bureaus in op het moment dat zij nieuws of een aankondiging de wereld in willen sturen en daarbij hulp kunnen gebruiken. Pr-bureaus kunnen dan bijvoorbeeld persberichten schrijven, interviews inplannen of video’s opnemen en naar buiten brengen.

Wat is het hoofddoel van een Pr-bureau

Een Pr-bureau richt zich op het verkrijgen van free publicity voor hun cliënt, dit wordt in de Nederlandse taal gratis publiciteit genoemd. Het zorgt er onder ander voor dat uw bedrijf een groter bereik krijgt en meer naamsbekendheid krijgt. Het is de taak van een Pr-bureau te weten welke media de doelgroep van de klant aanspreekt en hierop in te spelen. Hierdoor kan voor de cliënt het meeste uit een Pr-bureau gehaald worden om meer naamsbekendheid te verkrijgen.

Hoe zorgt een Pr-bureau voor free publicity?

Pr-bureaus kunnen op verschillende manieren zorgen voor free publicity. Een voorbeeld is het schrijven van persberichten. Dit zijn geschreven aankondigingen die de doelgroep van de klant informeren over een nieuwe gebeurtenis. Deze persberichten worden meestal verstuurd naar journalisten van tijdschriften, kranten en online platformen. Soms kiezen journalisten ervoor om deze rechtstreeks te plaatsen, of er nog eventuele aanpassingen aan te maken. Dit recht hebben zij.
Een andere manier van gratis publiciteit is het regelen van interviews met journalisten en liefhebbers. Het Pr-bureau weet welke journalisten en bladen interessant zijn voor de cliënt en nemen contact met deze mensen op. Het Pr-bureau volgt het hele traject van het interview om na afloop met beide partijen te bespreken of ze tevreden met het resultaat zijn.

Gerelateerd nieuws  Een eigen voetbalshirt ontwerpen

Waarom zou je een Pr-bureau inhuren?

Het inhuren van een Pr-bureau is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Gaat een groot bedrijf uitbreiden, fuseren of gaat het misschien zelfs failliet? Dan heeft het waarschijnlijk hulp nodig dit wereldkundig te maken. Ook als het bedrijf of de cliënt negatief in het nieuws is geweest, door bijvoorbeeld een onbedoeld verzonden foto, is er meestal een externe grote partij nodig om interviews en persberichten te regelen om dit zo snel mogelijk recht te zetten. Heeft u binnen uw bedrijf nog geen contacten met Pr-bureaus? Denk eens na over bovengenoemde zaken en probeer er je voordeel uit te halen!

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

|
Bedrijfsleven

Online marketing trends voor 2024

|
Bedrijfsleven

Goede Call to Actions voor je website

|
Bedrijfsleven

Trends in logo-ontwerp: wat maakt een logo effectief?  

|
Bedrijfsleven
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!