Wat doet het antigifcentrum allemaal

Het antigifcentrum is de centrale plek voor Nederland waar alle informatie omtrent giftige stoffen en chemicaliën worden verzameld en waar je terecht kunt als je informatie nodig hebt omtrent die stoffen. Vergiftigingen komen nog steeds vaak voor, kinderen die iets inslikken, mensen die per ongeluk te veel medicijnen hebben genomen en nog een hele hoop andere scenario’s.

Wat is het antigifcentrum?

Het antigifcentrum is begonnen als een initiatief van de Nederlandse overheid kort na de Tweede Wereldoorlog. Dit komt doordat er veel nieuwe medicijnen en chemicaliën op de markt kwamen als gevolg van de technologische ontwikkelingen. Met deze opkomst van allerlei chemicaliën en medicijnen binnenshuis, kwamen ook veel vergiftigingen van mensen die per ongeluk te veel van iets of iets verkeerds hadden ingenomen. Daarbovenop kwam het feit dat veel zorgprofessionals en gezondheidsprofessionals niet veel ervaring hadden met deze nieuwe vergiftigingen. Als resultaat van deze nieuwe vergiftigingen heeft dus de Nederlandse overheid in 1949 er voor gekozen om het antigifcentrum op te richten.

Gerelateerd nieuws  Wil jij proberen af te vallen? Zo kun jij gewicht verliezen in het nieuwe jaar!

Waar wordt het antigifcentrum voor gebruikt?

Het antigifcentrum staat als contactpersoon voor zorgprofessionals die geen raad weten met de vergiftiging of die hulp nodig hebben bij een diagnose. Ook heeft een antigifcentrum een grote voorraad van antidota tot hun beschikking zodat ze snel kunnen handelen. Deze antidota zijn verspreid over centra over het hele land dat mocht er een antidota nodig zijn dit zo snel mogelijk bij de patiënt kan komen. Het antigifcentrum is 24/7 bereikbaar op hun website en via hun telefoonnummer echter het wordt aangeraden om direct je huisarts te bellen aangezien je huisarts hoogstwaarschijnlijk al reed weet met de vergiftiging.

Waarom is het antigifcentrum zo belangrijk?

Behalve dat bij een antigifcentrum ze informatie verstrekken, wordt er ook veel onderzoek gedaan. Het antigifcentrum doet niet alleen onderzoek naar het gif maar ook naar de antidota. Deze antidota plaatsen ze dan op strategische locaties binnen het land zodat deze als nodig zo snel mogelijk naar de patiënt gebracht kunnen worden.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!