Wat is de link tussen je nagels en je gezondheid?

nagels

Nagels zijn meer dan een manier om je persoonlijke stijl uit te drukken of om er mooi uit te zien. Ze zijn ook een weerspiegeling van je gehele gezondheid en welzijn. Het is belangrijk om te begrijpen hoe nagelverzorging en je gezondheid met elkaar verbonden zijn. Hoe belangrijk het is om goed voor je nagels te zorgen? In deze blog gaan we dieper in op deze aspecten, want zo weet jij wat je wel en wat je niet moet doen.

Wat is de rol van gezonde nagels?

Je nagels dienen niet alleen als esthetisch element, maar hebben ook praktische functies. Ze beschermen je vingertoppen, helpen bij het oppakken van voorwerpen en bieden ondersteuning bij het indrukken van toetsen op een toetsenbord of touchscreen. Gezonde nagels staan erom bekend dat ze sterk, glad en een roze kleur hebben. Doordat nagels ook als bescherming bieden is het belangrijk om ze goed te blijven verzorgen, want dit is de beste manier om ze gezond te houden.

Waaraan kan je het herkennen?

Het bepalen of je gezonde nagels hebt of niet is makkelijker dan je verwacht, maar je moet wel eerlijk naar jezelf toe zijn. Enkele dingen om te herkennen of je gezonde nagels hebt is de sterkte, kleur, textuur, nagelriemen van de nagels, maar ook hoe snel de nagels groeien. Zo is het belangrijk om dit redelijk frequent te checken vanwege alle bacteriën die aan je handen zitten.

Waar moet je op letten?

Je nagels kunnen verschillende aanwijzingen geven voor je gehele gezondheid. Zo kunnen slechte nagels een aanduiding zijn vitaminegebrek. Dit kan je herkennen door middel van broze of droge nagels. Als dit het geval is kan het zijn dat je enkele vitamines mist zoals ijzer, zink of biotine. Als je nagels een geelachtige of blauwachtige kleur hebben kan dit een indicatie zijn van hart- en longaandoeningen. Broze en dunne nagels kunnen een indicatie zijn van schildklieraandoeningen. Hierbij is het belangrijk om dit meteen te laten onderzoeken. Als je er een gewoonte van hebt gemaakt om het vel aan de zijkant van je nagels weg te bijten of weg te trekken bestaat de mogelijkheid dat er infecties komen. Zo kan het zijn dat de zijkanten dik worden. Zo wil je niet hebben dat je nagels vol viezigheid komen te zitten met het risico van een schimmel. Gelukkig kan je schimmel op een aantal manieren voorkomen met waaronder azijn.

Gerelateerd nieuws  Hoe een gezonde levensstijl kan bijdragen aan betere slaap

Wat kan je doen om het te voorkomen?

Als je je nagels gezond wilt houden zijn er verschillende dingen die je kan doen om ze zo gezond mogelijk te houden. Zo is het verstandig om een gebalanceerd dieet aan te houden. Het klinkt vanzelfsprekend, maar voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen is belangrijk voor ieder persoon. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je nagels, maar het geld ook voor je gehele lichaamsverzorging. Het is belangrijk om ze goed te verzorgen door middel van water te gebruiken en het vermijden van overmatige blootstelling. Je kan ook een nagelvijl gebruiken om ze mooi intact te houden nadat je ze geknipt hebt.

Recent

De gevaren van poppers: dit moet je weten

01/12/2023

Online marketing trends voor 2024

19/11/2023

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

16/11/2023

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

16/11/2023

Rolcontainers: mobiliteit in afvalbeheer voor een groenere toekomst

16/11/2023

Meer in deze categorie

Wat doet een woningontruimer precies voor jou?

|
Gezondheid & Lifestyle

Onderhoud van waterontharders: het behoud van efficiëntie en levensduur

|
Gezondheid & Lifestyle

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!