Wat is een brommobiel en wat zijn de voordelen?

21/11/2020
|
49
brommobiel

Een brommobiel is een kleine auto die niet sneller dan 45 kilometer per uur mag rijden en niet op bepaalde wegen en fietspaden mag rijden. Er bestaan veel verschillende soorten brommobiel, zo heb je bijvoorbeeld een driewieler en een vierwieler brommobiel. Het aantal zitplekken in een brommobiel is ook er verschillend, de kleinste varianten hebben maar een zit plek en de grotere uitvoeringen hebben er soms zelfs vier.

De nadelen van een brommobiel

Een brommobiel komt met enkele nadelen, zo kun je bijvoorbeeld niet op openbare wegen rijden die een c9 bord hebben en op snelwegen. Daarbovenop mag je niet op een fietspad rijden met een brommobiel. Een brommobiel heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur en is dus een van de langzamere weggebruikers. Voor veel mensen is dit echter niet het grootste nadeel. De veiligheid van brommobielen is iets wat vaak wordt gediscuteerd. Dit komt omdat je in een kleine auto zit die niet meer dan 345 kilo mag wegen. Als je in een botsing of ongeluk raakt dan zal dit waarschijnlijk zijn met een auto die zeker 3 keer zo veel weegt en ik moet niet uitleggen wie dat gevecht wint.

Gerelateerd nieuws  Auto rijschool

De voordelen van een brommobiel

Gelukkig zijn er ook nog een hoop voordelen die bij een brommobiel komen die het toch nog voor veel mensen het waard maakt om er eentje aan te schaffen. Zo is een rijbewijs niet nodig om ene brommobiel te besturen. Wel moet je in bezit zijn van een scooterrijbewijs. Echter is deze makkelijk gehaald. Een van de redenen waarom het brommobiel zo populair is geworden is omdat in steden waar veel parkeertekort is je het brommobiel wel gewoon kunt gebruiken. Dit komt omdat het niet verplicht is om je brommobiel in een parkeervlak te zetten en je hem vaak gewoon ergens op de stoep kwijt kunt.

brommobiel

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!