Wat is een EAN code?

ean code

Wellicht vraag je je af wat een EAN Code is, misschien heb je het woord wel eens gehoord, maar wist je de betekenis er niet van. Het woord EAN is een afkorting van het woord Europees artikel nummer. Het wordt ook wel eens een GTIN-13 artikelnummering genoemd. Je kunt het zien als een barcode dat achterop je product te vinden is. EAN codes zijn niet meer weg te denken bij de huidige economie waar wij ons in bevinden.

Kan je het kopen?

Ja, het is inderdaad mogelijk om te kopen voor consumenten voor eigen gebruik, vaak is dit handig voor nieuwe zelfstandige ondernemers. Wanneer je namelijk je eigen bedrijf begint kan het zo zijn dat je nieuwe producten wilt verkopen die nog niet eerder zijn uitgebracht, op deze manier zijn ze makkelijker te scannen en is het eenvoudiger om ze te plaatsen in een database. Het is bovendien ook zo dat producten uit het buitenland (buiten Europa dan) niet komen met een EAN-code, deze dient wel erbij gezet te worden wegens het soort voor minder verwarring en meer specifieke identificatie. Met een EAN-code is het ook makkelijker om te verkopen op platformen als Bol.com en Amazon. Vaak zijn voor deze websites, de codes nodig wegens de producten inventaris zo uitermate groot is dat het dan anders niet meer te vinden is.

Gerelateerd nieuws  Meer geld, meer problemen

Vaak voor de verkoop van zelfgemaakte producten als meubels of accessoires is ook wel verstandig om gebruik te maken van EAN-codes. Ieder product ook al gaat het bijvoorbeeld om een t shirt van de maat s of krijgt zijn aparte EAN-code.

ean codeWaar komt de EAN-code vandaan

GS1 is de organisatie die in Europa de EAN-codes beheert. Elke leverancier/elk merk koopt hier de EAN-codes die aan hun eigen merk gekoppeld zijn.

Waar heb je het nog meer voor nodig?

Vaak bij het afsluiten van een contract van aardgas of stroom krijg je een EAN-code bijgeleverd, dit wordt gedaan om de specificaties van ieder energie type te kunnen archiveren. Vaak lijken deze codes hetzelfde tot op de laatste 2 of 3 cijfers na.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

11 Tips voor jouw E-mailmarketing in 2023

|
Bedrijfsleven

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!