Wat is een koeler ventilator precies?

01/11/2020
|
47
koeler ventilator

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, zeker in de zomer. Je komt thuis van werk of school en je merkt meteen dat de zon de hele dag op je woning heeft geschenen. Het is snik heet! Natuurlijk houden we in Nederland van warmte, maar overdrijven kan ook. Het is niet de bedoeling dat je moet zweten in je eigen huis. Zeker tijdens de warme maanden moet je huis juist voor verkoeling zorgen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt een koeler ventilator gebruikt. Maar wat is een koeler ventilator precies? De naam zegt eigenlijk al genoeg. Het apparaat heeft veel weg van een airco, maar er zit toch verschil in.

Hoe het werkt

Een koeler ventilator maakt gebruik van een slimme techniek om kamers en grote ruimtes koel te houden. De droge lucht wordt als het ware opgezogen door de koeling. Wanneer deze het apparaat binnenkomt passeert de lucht het zogeheten koelmembraam. Dit koelmembraam wordt door water uit de watertank koud gehouden. De lucht die er langs af beweegt wordt dat dus ook. De lucht die eerst warm was wordt nu vochtig en koel. Vervolgens blaast de koeler ventilator de frisse lucht weer uit. De temperatuur van het water dat zich in de watertank bevindt bepaald hoe koud de lucht wordt. Hier kun je zelf dus een beetje mee experimenteren.

Gerelateerd nieuws  Geleiders

Grootste voordelen van een koeler ventilator

Zo’n ventilator als deze heeft nog veel meer voordelen. We bespreken de belangrijkste even kort.
Ten eerste is de lucht die het apparaat uitblaast altijd vers. Zo is de ruimte die wordt gekoeld altijd voorzien van frisse lucht. Hierdoor droogt de lucht ook niet snel uit. Dat is beter voor je ademhaling en je gezondheid in het algemeen. Een ander groot voordeel van een koeler als deze is dat je hem gewoon kunt neerzetten waar je wil. Je hoeft geen aanpassingen te doen aan de kamer om de koeler te gebruiken. Dit scheelt tijd en geld. Een koeler ventilator is meestal voorzien van wieltjes. Hierdoor is hij eenvoudig te verplaatsen naar andere ruimtes of plekken.

koeler ventilator

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen

5 Praktische tips voor het verkopen van je auto

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!