Wat is redi katun en wat kunt u ermee?

redi katun

Redi katun, ook wel bekend als rode katoen, is een hruid dat afkomstig is van de Gossypium barbadense plant. Het kruid is onder Surinamers erg bekend. Dit heeft te maken met de ontstekingsremmende krachten dat het kruid bied. De plant bestaat ook al meer dan 8000 jaar en wordt al erg lang traditioneel gebruikt om de genezende krachten dat het kruid bied. De plant maakt ook katoen aan. Van dit katoen worden wel vaker hangmatten bijvoorbeeld geweven. Redi katun is op verschillende manieren te gebruiken. Bent u benieuwd naar de gebruikswijze van redi katun? Lees dan gerust verder!

 

 

De gebruikswijze

Als u een theelepel voor de helft vult met redi katun kunt u een liter redi katun thee maken. Bij redi katun bestaat er geen maximum hoeveelheid van consumptie. Zo kunt u dus de hele dag door deze thee drinken. Dezelfde thee gemengd met citroengras en mira udu helpt het lichaam om te diuretiseren; vocht af te drijven. Verder is deze thee een middel bij gonorreu en urinewegenontstekingen. De blaas en urinewegen worden schoon gemaakt. Bovendien zorgt het ervoor dat uw blaas, nieren en baarmoeder gereinigd worden. Voor heren kan dit ook helpen bij prostaat aandoeningen. Hierbij vermelden wij wel dat dit advies door lokale kruidendokters aangeboden is. Er is geen diepgaand onderzoek geweest naar de bijwerkingen van overmatige consumptie van redi katun. Redi katun kan ook gebruikt worden voor stoombaden of kruidenbaden. Men doet dit omdat het medicinale effecten bied.

Gerelateerd nieuws  Waarbij helpen yoga accessoires?

 

 

Medicinale krachten

Vroeger deed men van de nieuwe bloemknoppen een sap maken. Dit kon door middel van het fijn persen van deze bloemknoppen. Het sap werd dan in het oog gedruppeld. Dit zou oogontstekingen tegen gaan. Voor oorontstekingen werden de knoppen eerst verwarmd om vervolgens het sap boven het oor in het oor te laten druppelen. Voor lichamelijk gebruik aan de buitenkant kon men de bladeren fijn stampen en vermengen met olie. Deze olie werd dan aangebracht op kwaaltjes. Hoofdpijn verdwijnt als het pluizige zaad wordt verbrand en men de rook inademt. Verder is een kruidenbad een middel om overledenen tot kalmte te manen. Dit is een soort ritueel in bepaalde landen.

 

redi katun

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De zorgverzekering en ouderen

|
Financieel, Gezondheid & Lifestyle

Wat te doen met asbest in huis?

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De veelzijdige redenen waarom we naar de kapper gaan

|
Gezondheid & Lifestyle

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!