Wat komt er allemaal kijken bij verhuizen?

10/05/2020
|
97
verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen komen er veel dingen bij kijken die je niet zo had verwacht. Er zullen ook wel eens tegenslagen zijn, maar die zijn bij elke verhuizing. Verhuizen is zwaar als je alles zelf moet doen, dus vraag vooral vrienden en familie om een handje te komen helpen. Als het nodig is kan je ze altijd een vergoeding aanbieden of eens een barbecue houden voor ze allemaal samen. Dit is gezellig en dit vinden je helpende handen waarschijnlijk ook heel leuk.

Handig om te weten
Zodra je gaat verhuizen krijg je stress en stress is nooit goed. Door stress vergeet je dingen sneller en wordt het ook nog eens een chaos in je huis in plaats van alleen in je hoofd. Als je gaat verhuizen moet je een paar dingen niet vergeten… Namelijk een verhuisbus huren. Ja, geloof het of niet, mensen vergeten het echt. Maar wat je dus nodig hebt of nog moet doen voor je gaat verhuizen, schrijf dat ergens goed op in plaats van te denken “ik onthoud het wel”  want als je veel stress hebt van het verhuizen vergeet je best veel. Wijzig je adres en pas je verzekering aan. Het verhuisbusje moet je dus ook echt niet vergeten. Verder is er niet veel wat van levensbelang is tijden het verhuizen.

Gerelateerd nieuws  Waar moet je rekening mee houden bij het leggen van een nieuwe vloer?

Tips
Maak een checklist voor jezelf, je kan deze altijd nog uitbreiden. Zo voorkom je dat je op het laatste moment allemaal dingen gaat vergeten.

Begin op tijd met inpakken. Dit zorgt voor een stuk minder stress. Begin op tijd en doe iedere dag een doos of twee, zo kom je al een heel eind.

Organisatie. Pak elke kamer apart in zo kom je ook niet in de war met spullen en weet je wat in welke kamer kan.

Een belangrijke tip: hoe zwaarder de spullen hoe kleiner de doos moet zijn. Zo voorkom je dat iemand een veel te zware doos gaat dragen.

Wikkel glazen en breekbaar service in kranten of een stof. Hierdoor gaan ze minder snel kapot, stel er zou iets gebeuren. Maak een checklist voor jezelf. Je kan deze altijd nog uitbreiden, zo voorkom je dat je op het laatste moment allemaal dingen gaat vergeten.

 

verhuizen

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!