Wat maakt een auto privé leasen interessant?

31/03/2019
|
47
auto huren Geleen

Bij privé leasen kiest een consument ervoor om voor een bepaalde periode een auto te huren/leasen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die relatief weinig kilometers maken met een auto. Een voorbeeld van een groep uit de samenleving waarvoor dit een fijne oplossing is zijn de ouderen. Deze groep rijdt vaak relatief gezien weinig kilometers en hun financiële positie is vaak slechter dan groepen van andere leeftijden.

Voordelen van het privé leasen van een auto

Een groot voordeel van het privé leasen van een auto is dat je een vast bedrag per maand betaalt. In dit bedrag zit bijna alles gekeken naar de kosten van een auto. Je hebt dus geen kosten voor onderhoud of reparaties. De enige kosten die je wel zelf moet betalen zijn die voor de brandstof. Daarnaast zijn verkeersboetes natuurlijk ook voor de gebruiker. Het voordeel is dus dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Je betaalt elke maand een vast bedrag.

Een ander voordeel is het feit dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je er je spaargeld hoeft aan uit te geven. Daarnaast geldt dat er geen aanbetaling nodig is en dat je na a

Gerelateerd nieuws  Wat is een brommobiel en wat zijn de voordelen?

floop van het contract niet vast zit aan de verkoop van de auto. Je levert de auto gewoon weer terug in, meer is niet nodig.

Nadelen van het privé leasen van een auto

Een van de nadelen van het leasen van een auto is dat je vast zit aan een contract met een financiële verplichting voor jaren. Je komt er niet zomaar onderuit. Mocht je niet meer kunnen betalen dan zal er een afkoopsom betaalt moeten worden. Daarnaast is het zo dat je vooraf aan moet geven hoeveel kilometers je verwacht te rijden per jaar. Wanneer over deze hoeveelheid heen gaat komen er extra kosten om de hoek kijken. Deze kosten worden dan vaak per kilometer gerekend wat een erg duur grapje kan worden. Een ander nadeel is dat je de auto niet kan uitlenen aan mensen buiten je huishouden. De auto staat namelijk niet op jouw naam en is dus niet van jou. Het gebruik van de auto is hetgeen waarvoor je betaalt.

Zoek je nu een leuke privé lease auto kijk dan op auto huren Geleen.

auto huren Geleen

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!