Wat te doen bij een soa?

gezondheidszorg diagnose van soa

We kunnen eindelijk weer op stap en er geldt geen anderhalve meter regel meer. Dit betekent dat het lichamelijk contact tussen mensen weer toeneemt. Bij dat lichamelijk contact hoort natuurlijk ook de one night stand. Nu het gevaar van corona lijkt gedaald komt daar echter weer een ander gevaar om de hoek kijken, de soa. Hier hebben veel mensen zich lange tijd niet meer druk om hoeven te maken. Toch zijn er weer steeds meer mensen die de gezondheidszorg diagnose van soa krijgen. Maar wat moet je eigenlijk doen als je vermoedt dat je een soa hebt?

Laat je testen!

Als je denkt dat je een soa hebt, laat je dan altijd testen. Je kunt hiervoor gewoon naar de dokter. De dokter zal even met jou kijken of het echt kan gaan om een soa. Hij legt je dan verder uit wat je moet doen. Als je je officieel laat testen dan krijg je een gezondheidszorg diagnose van soa. Dit betekent dat je zeker weet of je wel of geen soa hebt. Vind jij deze stap iets te ver gaan omdat je je misschien schaamt? Dan kun je ook een zelftest doen. Het is dan wel belangrijk om te weten welk soort soa je hebt. Als je het niet zeker weet, test je dan op meerdere soa’s. Slaat jouw zelftest positief uit? Ga dan alsnog naar de dokter. Hij kan dan kijken hoe jouw soa behandeld kan worden.

Gerelateerd nieuws  Beauty trends 2021

Hoe nu verder?

Je hebt een positieve gezondheidszorg diagnose van soa? Wat moet je nu verder doen? Als je naar de dokter bent geweest dan weet je al hoe je jouw soa moet behandelen. Dit is echter niet het enige wat belangrijk is. Laat de mensen waarmee jij onveilig seks hebt gehad weten dat jij een soa hebt. Dit kan heel ongemakkelijk zijn maar toch zal je dit moeten doen. Doe je dit niet dan wordt de soa alleen maar verder verspreid. Veel mensen denken ten onrechte dat ze de soa bij hun laatste bedpartner hebben opgelopen. Dit is echter niet altijd waar. Een soa kan ook pas later symptomen vertonen. Als je je te erg schaamt dan kun je eventueel een anonieme sms versturen om zo het nieuws naar buiten te brengen. Zo wordt het bericht niet meteen aan jou gelinkt maar iedereen is wel op de hoogte van het soa-gevaar. Het blijft natuurlijk het beste om het gewoon eerlijk te zeggen zodat je bedpartner weet wie hij moet inlichten als hij ook de soa heeft opgelopen.

Heb je wel eens nagedacht over het gebruik van poppers? Lees dan eens hier meer over de gevaren ervan.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De zorgverzekering en ouderen

|
Financieel, Gezondheid & Lifestyle

De duurzaamheidstrends in stadsplanning

|
Algemeen

5 Tips om je telefoon te personaliseren

|
Algemeen

Wat te doen met asbest in huis?

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!