Wat te doen in West-Nederland?

bezienswaardigheden zuid holland

West-Nederland is de meest stedelijke regio van Nederland door de vier grote steden die in deze regio zijn gevestigd. De provincies die behoren tot deze regio zijn Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Wanneer je aan deze provincies denkt, denk je aan grote steden, gehaaste mensen en toeterende auto’s. Deze regio staat bekend als de Randstad die wordt gevormd door de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

De provincies hebben naast de dichtbevolktheid en drukte allemaal hun eigen charme door onder andere de natuur en bezienswaardigheden die er zijn.

Bezienswaardigheden Noord-Holland

In Noord-Holland bevinden zich veel natuurgebieden, zoals duinen, meren en bossen. Verder zijn er in deze provincie veel steden te ontdekken.

 1. Amsterdam

In onze hoofdstad kun je van alles beleven: winkelen, rondvaarten en musea. Bekende musea gelegen in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het NEMO Science Museum.

 1. Texel

Het Waddeneiland Texel is het enige Waddeneiland dat bij Noord-Holland hoort. Geniet hier van het 30 kilometer lange zandstrand en de bijzondere excursies. Ga bijvoorbeeld zeehonden spotten of garnalen vissen.

 1. Zaanse Schans

Wil je iets van het culturele erfgoed opsnuiven? Breng dan een bezoek aan de Zaanse Schans, waar je kan genieten van molens, houten huisjes en kleine winkeltjes. Sommige molens op de Zaanse Schans werken nog en andere zijn tegenwoordig musea.

Bezienswaardigheden Zuid-Holland

Zuid-Holland bestaat uit bruisende steden met een rijke historie, uitgestrekte stranden en aantrekkelijke musea. Er zijn veel bezienswaardigheden in Zuid-Holland, waaronder ook bezienswaardigheden die behoren tot het Werelderfgoed.

 1. Euromast

De Euromast in Rotterdam is met 185 meter de hoogste uitkijktoren van Nederland. Naast dat je in deze toren kan genieten van het uitzicht en culinaire hoogstandjes in het restaurant, kun je zelfs abseilen van de Euromast.

 1. Diergaarde Blijdorp

Als je toch in Rotterdam bent, breng dan ook een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. In deze dierentuin kom je diersoorten tegen uit alle windstreken, waaronder de beroemde gorilla Bokito.

 1. Kinderdijk

Net als in Noord-Holland vinden we ook in Zuid-Holland een molencomplex. Kinderdijk bestaat uit negentien molens die honderden jaren oud zijn. Deze oer-Hollandse molens staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Gerelateerd nieuws  Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Bezienswaardigheden Utrecht

De provincie Utrecht bestaat uit mooie en gezellige steden met daarnaast een prachtige natuur waar veel te ontdekken valt.

 1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug omvat een bosrijk gebied vol met wandel- en fietsroutes. In dit gebied zitten allerlei dieren zoals reeën, vossen en boommarters. Houd je van een uitdagendere fietsroute? Ga dan mountainbiken met routes speciaal voor mountainbikes.

 1. De stad Utrecht

In de hoofdstad van de provincie zijn allerlei bezienswaardigheden, waaronder de Oudegracht en de Domtoren. Verder kun je in de stad genieten van sfeervolle straatjes vol gezellige restaurantjes.

 1. Kasteel de Haar

In het Utrechtse dorpje Haarzuilens staat het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Dit kasteel is ontworpen en gebouwd door de Limburgse Pierre Cuyers. Tijdens een bezoek aan het kasteel kun je een kijkje nemen in de kamers van het kasteel, maar ook genieten van een wandeling door de omliggende kasteeltuin.

Bezienswaardigheden Flevoland

Flevoland is de jongste en de kleinste provincie van Nederland. Dit stukje Nederland is redelijk nieuw, maar toch zijn er een hoop bezienswaardigheden die te bewonderen zijn in Flevoland.

 1. Urk

Het vissersdorp Urk gelegen in Flevoland is een stad bestaande uit straten met klinkers en Urker huizen. In dit stadje ligt een oude haven met scheepswerven waar je langs kunt wandelen. Ook kun je in deze stad de oude vuurtoren bezoeken.

 1. Oostvaardersplassen

Het moerasgebied de Oostvaardersplassen zijn ongeveer 5600 hectare groot met daarop grasvlaktes, waterplassen en bossen. Er zijn allerlei dieren te bewonderen zoals hazen, vossen, reeën en vlinders. Ben je een vogelfan, dan kun je hier zo’n 30 verschillende soorten vogels spotten.

 1. Walibi Holland

Voor de echte waaghalzen onder ons is er het attractiepark Walibi Holland. Het park in Biddinghuizen biedt voor ieder wat wils. Zo kunnen kleine kinderen zich uitleven in bijvoorbeeld de draaimolen, waar de avonturiers een rit maken in de Goliath.

bezienswaardigheden zuid holland

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

De zorgverzekering en ouderen

|
Financieel, Gezondheid & Lifestyle

Wat te doen met asbest in huis?

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De veelzijdige redenen waarom we naar de kapper gaan

|
Gezondheid & Lifestyle

De verschillende scootmobiel uitgelegd

|
Gezondheid & Lifestyle, Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!