Wat zijn de leukste keukentrends in 2022?

25/09/2022
|
81
keukentrends 2022

In 2022 gaan mensen vooral voor kwaliteit wanneer ze een nieuwe keuken gaan uitkiezen. Zo kiezen we massaal voor natuurstenen keukenblazen in plaats van kunststof, koffieautomaten met echte bonen en ingebouwde ovens. Wat zijn nog meer trends die in 2022 opspelen in de wereld van keukens? Je leest het hieronder.

Groen en duurzaam

Duurzame keukens en bijpassende groene kleuren vormen een grote hit in het laatste jaar. Steeds meer mensen gaan voor duurzame opties, bijvoorbeeld in de vorm van duurzame keukenbladen. Keukenbladen die milieuvriendelijk worden geproduceerd en een duurzaam basismateriaal hebben.

In groene keukens kan er worden gewerkt met allerlei rijke tinten en verschillende materialen. Ga jij voor een diepgroene matlak keuken met houten afwerking of toch voor een pastel exemplaar met een betonnen blad. De mogelijkheden bij groene keukens zijn eindeloos. Maak je groene keuken af met een aantal prachtige grote planten.

keukentrends 2022

Anti-fingerprintcoating

Wat tegenwoordig steeds populairder wordt, is anti-fingerprintcoating. Hierdoor worden vingerafdrukken op jouw keukenkastjes onzichtbaar. Dankzij de speciale laag blijft jouw keuken mooi schoon.

Open keukenkasten

Wat je ook steeds vaker terug ziet in keukens van 2022 is een mooi ingerichte open kast. Een open kast kan heel veel sfeer toevoegen aan een keuken. Ga bijvoorbeeld voor een groot exemplaar met een glaswand en richt deze in met bijzondere bordjes, een vaas, een paar boeken, degelijke wijnglazen en een gouden beeld.

Gerelateerd nieuws  De perfecte ontspannende avond

Heb je geen plek om een grote open kast neer te zetten? Dan kun je je mooiste servies of andere decoratiestukken ook tentoonstellen op houten wandplanken bijvoorbeeld! Dit is niet alleen een visueel aantrekkelijke maar ook gelijk een praktische trend.

Organische vormen

Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van organische vormen in de interieurs van 2022. Dit geldt niet alleen in woonkamers, waar je steeds vaker ovale banken en ronde meubels tegenkomt, maar ook voor keukens. Zo is het hip om te kiezen voor een ovaal of rond kookeiland, werkblad of bijvoorbeeld een keukentafel in een organische vorm.

Dit waren de leukste keukentrends van 2022. Wil jij graag weten hoe je je keuken of meubilair schoon houdt als je huisdieren hebt? Lees dan ook deze blog.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!