Wees niet bang wanneer je begint met rijlessen

18/02/2020
|
45
rijschool susteren

De beste tip die we je kunnen geven bij het autorijlessen is dat je altijd rustig moet blijven. Wanneer je het hoofd koel houdt kan er niet veel mis gaan.

Overzicht

Je zult het ongetwijfeld vaak gaan horen van je rijinstructeur, maar goed kunnen kijken is een van de eigenschappen van een bekwame automobilist. Het is bijvoorbeeld belangrijk om jouw zicht op de weg steeds te veranderen. Neem ook even de tijd om zorgvuldig in de spiegel te kijken. Herhaal deze handeling vervolgens continu, zodat je weet hoe je continu het overzicht behoudt. Haast je niet om in de spiegel te kijken, anders kun je iets missen of verkeerd inschatten, wat tot een onveilige situatie kan leiden. Wanneer u met bepaalde oefeningen begint, moet u deze meer dan normaal bekijken om de situatie correct in te schatten. Gebruik de middelen die je hebt, dus kijk rond en gebruik de spiegel.

Kies positie

Veel beginners hebben moeite met het kiezen van hun ‘plekje’ op de weg. Het fijne aan autorijden is dat je eigenlijk de hele tijd in een soort polonaise rijdt. Maar dan kan het gebeuren dat auto's, fietsers of andere obstakels te dichtbij geparkeerd staan. In dit geval zijn verkeersregels niet altijd heilig. In sommige gevallen moet je bijvoorbeeld tijdelijk op de andere helft rijden. Zorg er overigens voor dat je een inkomende auto niet hindert, veiligheid is immers het allerbelangrijkste.

Gerelateerd nieuws  Welk vervoersmiddel kiest u?

Netjes het verkeer volgen

Volgens de wet is de belangrijkste regel dat je je tijdens het besturen van de auto aan de aangegeven snelheid houdt. Een goede doorstroom van het verkeer is noodzakelijk. Een veelgemaakte fout is om te snel te gaan in bochten, omdat mensen vinden dat die snelheid altijd aangehouden moet worden. In dit geval is het echter veiliger om te vertragen en een beetje langzamer om de hoek te gaan. Probeer daarom tijdens het rijden om de hoeken te kijken en de snelheid dienovereenkomstig aan te passen. Daarnaast komt het vaak voor dat de snelheid waarmee de kruising wordt bereikt te hoog is, wat kan leiden tot onveilige situaties. Probeer daarom van tevoren de situatie in te schatten en de snelheid dienovereenkomstig aan te passen. Rijschool Susteren kan je hier mee op weg helpen.

rijschool susteren

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

Waarom opvulmateriaal gebruiken?

|
Travel & Transport

Elektrische fiets? GPS-tracker!

|
Tech, Travel & Transport

Scooter kopen tips

|
Travel & Transport
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!