Weetjes over vodka

21/02/2024
|
300
drank

Vodka is ontstaan in de Arabische wereld. Een Russische monnik ontwerpt een concept voor vodka. In 1553 ontstond er een markt in van Vodka in Rusland. Vodka had destijds een alcoholpercentage van 14%. Tegenwoordig ligt dat veel hoger. Na de Tweede Wereldoorlog werd de drank steeds populairder. Tegenwoordig is Vodka overal ter wereld geliefd. Ook wordt het gebruikt om vele dranken mee te mixen.

Hoe wordt Vodka gemaakt?

Vodka wordt gemaakt van granen zoals tarwe, rogge en gerst, maar ook van druiven en aardappelen. Eerst wordt het graan gemaald om het wat fijner te maken. Daarna wordt het graan in heet water gelegd om de enzymen om te zetten in de suiker. Dit suikerwater moet worden omgezet in alcohol. De volgende stap is het destilleren van de vloeistof. In ketels vind dan verhitting plaats, waardoor een deel van de vloeistof verdampt. Hierna blijft er een sterke alcoholische drank over. Vervolgens vindt er filtering plaats die onzuiverheden wegneemt. Als laatste moet het nog drinkbaar gemaakt worden. Dit wordt gedaan door het aan te vullen met water.

vodka

De geschiedenis van de drank Vodka

Vodka is ontstaan in de Arabische wereld. Een Russische monnik ontwerpt een concept voor vodka. In 1553 ontstond er een markt in van Vodka in Rusland. Vodka had destijds een alcoholpercentage van 14%. Tegenwoordig ligt dat veel hoger. Na de Tweede Wereldoorlog werd de drank steeds populairder. Tegenwoordig is Vodka overal ter wereld geliefd. Ook wordt het gebruikt om vele dranken mee te mixen of om cadeau te geven bij een vrijgezellenfeest.

Gerelateerd nieuws  De leukste vogelweetjes

Soorten Vodkamerken

Er zijn verschillende soorten Vodka merken. Zo heb je bijvoorbeeld Belvedere Vodka. Deze Vodka komt uit Polen en is gemaakt van de Dankowsic Goudrogge graan. De Grey Goose Vodka is eentje die heel goed liep in de markt. Deze komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het heeft een verfrissende smaak en is perfect voor puur te drinken en om te mixen in een cocktail tijdens een feestje. Absolut Vodka is uit Zweden afkomstig. Dit merk staat bekend om zijn puurheid en wordt veel gedronken in de levendige nachtwereld. Ook kan Vodka gebruikt worden met koken. Het kan zorgen voor een specifieke smaak bij bijvoorbeeld pastasauzen. Ook zorgt het ervoor dat de vetten en het vocht gemengd blijven.

Recent

Groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs: hoe komt dat?

19/04/2024

Wat de iPhone ons kan leren over esthetiek en functionaliteit

18/04/2024

Ontdek unieke woningdesigns

16/04/2024

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

16/04/2024

Online marketing trends voor 2024

15/04/2024

Meer in deze categorie

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Vrije Tijd

De meest gebruikte seksspeeltjes op dit moment 

|
Vrije Tijd

Borduren? Dat kan jij ook!

|
Vrije Tijd

Alles wat je moet weten over skistokken

|
Vrije Tijd
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!