Welke functie heeft uw hersen?

opleiding therapeut neurofeedback

De hersenen zijn opgebouwd uit verschillende delen. Zo zijn er grote hersenen, tussenhersenen, de hersenstam en het ruggenmerg. Elk deel heeft zijn eigen functies. Met uw hersens kunt u veel in uw lichaam besturen zoals uw beweging, gevoel, gedrag en andere zaken zoals uw lichaamstemperatuur, hartslag, ademhaling en bloeddruk. Bovendien regelen uw hersens ook uw emoties, geheugen en bewustzijn. Benieuwd naar de specifieke functies per hersengedeelte? Schrijf u in voor de opleiding therapeut neurofeedback of lees gerust verder!

 

Functie van de hersenonderdelen

Laten we beginnen bij de grote hersens die ook wel cerebrum wordt genoemd. In dit gedeelte van de hersenen worden prikkels vanuit zenuwen verwerkt en daarnaast worden bewegingen uitgevoerd door uw lichaam. Uw cerebrum regelt ook uw emoties, geheugen en planningen. Dan komt de hersenschors. De hersenstam analyseert alle informatie uit het lichaam. Naar aanleiding van deze informatie wordt een reactie gevormd. Naast de benoemde onderdelen is er ook nog de tussenhersenen. In de tussenhersenen vind u de thalamus, hypothalamus en hypofyse. De thalamus zorgt ervoor dat informatie wordt doorgegeven vanuit prikkels. Dit zorgt ervoor dat u deze aandacht kan geven. Bovendien regelt de thalamus ook uw slaap. De hypofyse zit vast aan de hypothalamus en maakt hormonen aan. Daarnaast beïnvloed dit ook uw orgaansystemen. De hypothalamus regelt uw temperatuurregeling en het slaap-waakritme. Dan komen we bij de een-na-laatste stuk hersenen. De kleine hersenen die ook wel cerebellum worden genoemd. Deze regelen uw evenwicht en coördinatie. De kleine hersens zorgen ervoor dat u precisiewerk kan leveren en soepel kan bewegen. Denk bij precisiewerk aan werkzaamheden zoals schilderen, tekenen, autorijden en nog veel meer. Tot slot zijn we aangekomen bij de hersenstam. De herstemstam kunt u vinden voor de kleine hersenen. Tussen de grote hersenen en het ruggenmerg. De hersenstam is eigenlijk de link tussen alle hersendelen. Daarnaast regelt de hersenstam ook uw ademhaling, hartslag en bloeddruk. Zoals u ziet is uw hersenstam dus erg belangrijk. Alle onderdelen in uw hersenen zijn wel echt belangrijk. De hersenstam verbind de grote en kleine hersenen met elkaar en aan uw ruggenmerg. Alle zenuwen die door uw hersenstam lopen geven prikkels door aan uw hersenen, spieren en zenuwen. Dit gaat ook andersom. Wilt u nog meer weten over de regeling van uw hersenen? Dan kunt u altijd nog terecht bij de opleiding therapeut neurofeedback.

Gerelateerd nieuws  Vlierbloesem als recept

opleiding therapeut neurofeedback

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

De meest unieke kerstpakketten

|
Gezondheid & Lifestyle

Onvoldoende borstvoeding? Zo maak je meer melk aan!

|
Gezondheid & Lifestyle

De zorgverzekering en ouderen

|
Financieel, Gezondheid & Lifestyle

Wat te doen met asbest in huis?

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427