Wist jij dit al over goud?

23/06/2020
|
42
koers goud

Je weet waarschijnlijk dat goud mooi glanst en dat het duur is. Maar wist je ook dat goud een stuk schaarser is dan bijvoorbeeld zilver of platina? De mensheid maakt al voor honderden jaren dankbaar gebruik van edelmetalen als deze. Goud is een heel zacht metaal. Van alle bekende metalen is goud, op lood na, het gemakkelijkst te buigen en te vervormen. Tegenwoordig wordt goud vooral als belegging gebruikt en wordt het soms gezien als een stabiele belegging. Men kan goud verhandelen op de beurs, of fysiek goud kopen en verkopen. De impact van vraag en aanbod op de marktwaarde van goud mag echter niet worden onderschat.

Potentieel rendement

Laat je geld niet op de bank staan, dat is zonde. Je kunt er beter voor zorgen dat je met het vermogen dat je al hebt, meer vermogen creëert. Een interessante mogelijkheid is om in goud te investeren. De investering in goud sprak natuurlijk tot de verbeelding van de mensen, omdat goud gerelateerd was aan koningen en andere edelen. Investeren in goud kan echter ook een goed rendement opleveren. Aan de andere kant heeft deze beleggingsmethode zeker enkele risico's die je niet mag negeren. Investeren in goud wordt meestal gedaan door het verhandelen van derivaten of aandelen gerelateerd aan goud. Een aantal voorbeelden van partijen waarbij het mogelijk is om in goud te handelen zijn bijvoorbeeld Plus500, Lynx en DeGiro.

Gerelateerd nieuws  Meer geld, meer problemen

Check de goud koers

Elke investering heeft zo zijn eigen unieke aspecten. Bij goud is de koers het sterkste punt. Deze is namelijk totaal niet volatiel. Toch zijn de algemene principes van de aandelenmarkt ook van toepassing op beleggen in goud. Onthoud te allen tijde dat resultaten uit het verleden geen zekerheid zijn voor de toekomst. Is er een reden om in goud te gaan investeren? Natuurlijk. Goud heeft een geruststellend effect op veel overheden, bedrijven en consumenten. In tijden van economische onzekerheid hebben we gezien dat veel van deze aspecten goud behandelen als een veiligheidsverzekering. Zoals je weet veranderd de koers goud elke dag wel een beetje. Op internet zijn genoeg webpagina’s die jou al deze informatie geven.

 

koers goud

 

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van het inhuren van een accountant

|
Financieel

Verschillende Vacature assistent accountant posities: wat ze inhouden en welke het beste bij u past

|
Bedrijfsleven, Financieel

Zonnepanelen installeren Amsterdam

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Waarom de grafische kaarten nu niet te krijgen zijn

|
Financieel
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!