Wist jij dit al over goud?
Je weet waarschijnlijk dat goud mooi glanst en dat het duur is. Maar wist je ook dat goud een stuk schaarser is dan bijvoorbeeld zilver of platina? De mensheid maakt al voor honderden jaren dankbaar gebruik van edelmetalen als deze. Goud is een heel zacht metaal. Van alle bekende metalen is goud, op lood na, het gemakkelijkst te buigen en te vervormen. Tegenwoordig wordt goud vooral als belegging gebruikt en wordt het soms gezien als een stabiele belegging. Men kan goud verhandelen op de beurs, of fysiek goud kopen en verkopen. De impact van vraag en aanbod op de marktwaarde van goud mag echter niet worden onderschat.
Potentieel rendement
Laat je geld niet op de bank staan, dat is zonde. Je kunt er beter voor zorgen dat je met het vermogen dat je al hebt, meer vermogen creëert. Een interessante mogelijkheid is om in goud te investeren. De investering in goud sprak natuurlijk tot de verbeelding van de mensen, omdat goud gerelateerd was aan koningen en andere edelen. Investeren in goud kan echter ook een goed rendement opleveren. Aan de andere kant heeft deze beleggingsmethode zeker enkele risico's die je niet mag negeren. Investeren in goud wordt meestal gedaan door het verhandelen van derivaten of aandelen gerelateerd aan goud. Een aantal voorbeelden van partijen waarbij het mogelijk is om in goud te handelen zijn bijvoorbeeld Plus500, Lynx en DeGiro.
Check de goud koers
Elke investering heeft zo zijn eigen unieke aspecten. Bij goud is de koers het sterkste punt. Deze is namelijk totaal niet volatiel. Toch zijn de algemene principes van de aandelenmarkt ook van toepassing op beleggen in goud. Onthoud te allen tijde dat resultaten uit het verleden geen zekerheid zijn voor de toekomst. Is er een reden om in goud te gaan investeren? Natuurlijk. Goud heeft een geruststellend effect op veel overheden, bedrijven en consumenten. In tijden van economische onzekerheid hebben we gezien dat veel van deze aspecten goud behandelen als een veiligheidsverzekering. Zoals je weet veranderd de koers goud elke dag wel een beetje. Op internet zijn genoeg webpagina’s die jou al deze informatie geven.