Zo krijg je meer vogels in jouw tuin!

strooivoer

Geniet jij ook zo van de vogels? Zouden ze best wat vaker en met wat meer mogen komen? Daar kun je zelf gerust voor zorgen. Kijk jij al uit naar wat meer gevleugelde vrienden? Lees hier de tips voor meer vogels in jouw tuin!

Strooivoer in jouw tuin

Er is een heleboel voer geschikt als vogelvoer. Zo is er o.a. speciaal vogelvoer voor tuinvogels. Daarnaast is er strooivoer dat je op grond kunt gooien of op een voedertafel kunt leggen. Vogels eten ook fruit en ongebrande & ongezouten pinda's. 

Broodkruimels kunnen ook, maar daar mogen ze niet te veel van, vanwege het zout. Roodborstjes zijn hier wel gek op. Roodborstjes willen graag een zeer beschutte sneeuwvrije plaats hebben.

Vogels zijn daarnaast ook gek op vetbollen. Let er wel op dat ze niet in de zon hangen. Een vetbol kun je ook makkelijk zelf maken met bijvoorbeeld (niet vloeibaar) frituurvet en een geschikt mengel van zaden. Smelt daarvoor het vet en meng het zadenmengsel met het vet.

Giet vervolgens het gehele mengsel in een vorm (geen plastic, want dat smelt) en doe er een touw in. Het is handig om het touw te knopen, zodat het straks beter blijft zitten. Met dat touw kun je later de vetbol ophangen. Niet elke bol hardt even goed uit. Als dit het geval is, is eventjes in de diepvries zetten een goede oplossing!

Gerelateerd nieuws  Alles wat je moet weten over skistokken

Vetbolletjes zijn trouwens vooral interessant voor mezen. Wil je liever ook wat musjes op visite? Kies dan voor strooivoer op de grond of op een tafel.

Tip? Ga niet te veel van alles zelf uitproberen. Niet alles is gezond voor vogels.

vogelslingers

Feestelijke vogelslinger

Vogelslingers staan ook altijd feestelijk. Dat is nu eens een mooie uitnodiging voor de vogels! De doppinda vogelslinger is wel de meest bekende onder de vogelslingers. Toch zijn er veel meer andere soorten. De keuze is enorm. Zo zijn er onder andere slingers met diverse notenmixen. Wat dacht je trouwens van een slinger met zonnebloempitten? Mussen, maar ook bijvoorbeeld spechten zijn hier dol op.

Al leuke ideeën opgedaan? Veel plezier met de vogels in jouw tuin!

Recent

Zo kies je de juiste container voor jouw project

23/07/2024

Van schets tot showroom: het proces achter autodesign

16/07/2024

Kun je rijlessen in een elektrische auto volgen?

04/07/2024

Hoe organiseer je een onvergetelijk jubileum?

28/06/2024

De kunst van het schrijven van een oprecht bericht

25/06/2024

Meer in deze categorie

Wanneer schakel je een klusjesman in?

|
Wonen

De meest unieke kerstpakketten

|
Gezondheid & Lifestyle

De woningnood in Nederland: wat kun je er tegen doen?

|
Wonen

Onvoldoende borstvoeding? Zo maak je meer melk aan!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2024
hello world!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/weblinksnl/designmarkaz.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427