Zo krijg je meer vogels in jouw tuin!

strooivoer

Geniet jij ook zo van de vogels? Zouden ze best wat vaker en met wat meer mogen komen? Daar kun je zelf gerust voor zorgen. Kijk jij al uit naar wat meer gevleugelde vrienden? Lees hier de tips voor meer vogels in jouw tuin!

Strooivoer in jouw tuin

Er is een heleboel voer geschikt als vogelvoer. Zo is er o.a. speciaal vogelvoer voor tuinvogels. Daarnaast is er strooivoer dat je op grond kunt gooien of op een voedertafel kunt leggen. Vogels eten ook fruit en ongebrande & ongezouten pinda's. 

Broodkruimels kunnen ook, maar daar mogen ze niet te veel van, vanwege het zout. Roodborstjes zijn hier wel gek op. Roodborstjes willen graag een zeer beschutte sneeuwvrije plaats hebben.

Vogels zijn daarnaast ook gek op vetbollen. Let er wel op dat ze niet in de zon hangen. Een vetbol kun je ook makkelijk zelf maken met bijvoorbeeld (niet vloeibaar) frituurvet en een geschikt mengel van zaden. Smelt daarvoor het vet en meng het zadenmengsel met het vet.

Giet vervolgens het gehele mengsel in een vorm (geen plastic, want dat smelt) en doe er een touw in. Het is handig om het touw te knopen, zodat het straks beter blijft zitten. Met dat touw kun je later de vetbol ophangen. Niet elke bol hardt even goed uit. Als dit het geval is, is eventjes in de diepvries zetten een goede oplossing!

Gerelateerd nieuws  Luxe in je achtertuin met een jacuzzi

Vetbolletjes zijn trouwens vooral interessant voor mezen. Wil je liever ook wat musjes op visite? Kies dan voor strooivoer op de grond of op een tafel.

Tip? Ga niet te veel van alles zelf uitproberen. Niet alles is gezond voor vogels.

vogelslingers

Feestelijke vogelslinger

Vogelslingers staan ook altijd feestelijk. Dat is nu eens een mooie uitnodiging voor de vogels! De doppinda vogelslinger is wel de meest bekende onder de vogelslingers. Toch zijn er veel meer andere soorten. De keuze is enorm. Zo zijn er onder andere slingers met diverse notenmixen. Wat dacht je trouwens van een slinger met zonnebloempitten? Mussen, maar ook bijvoorbeeld spechten zijn hier dol op.

Al leuke ideeën opgedaan? Veel plezier met de vogels in jouw tuin!

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!