Zo onderhoud jij je houten meubels

02/03/2022
|
60
industriele ladekast

Ben jij een fan van houten meubels? Ze bieden immers een prachtige look aan in jouw woonkamer of eetkamer.Met een mooie industriele ladekast van hout kun je nooit misgaan. Toch twijfelen sommigen mensen of houten meubels het waard zijn. Ze denken namelijk dat een industriele ladekast van hout moeilijk schoon te maken is. Dit is echter helemaal niet zo! Je kunt houten meubels op eenvoudige manier onderhouden. In deze blog leer je precies hoe.

Vermijd hete of koude objecten op tafel

Onze eerste tip is geen koude of hete objecten op houten meubels te plaatsen. De grote temperatuursverschillen zorgen namelijk voor blijvende kringen op het hout. Gebruik in plaats daarvan een onderzetter. Op deze manier houd jij jouw houten meubels mooi.

Stof regelmatig het meubilair af

Onze tweede tip is om regelmatig het meubilair af te stoffen. Wanneer je dit niet doet bij houten meubels, kan het namelijk schade aanrichten. Zo hechten na verloop van tijd stukje vuil zich aan jouw houten meubels. Dit kan lastig zijn om later te verwijderen. Je bespaart jezelf dus veel stress en energie door op een regelmatige wijze jouw houten meubels af te stoffen.

Gerelateerd nieuws  Een interieur van steigerhout

Maak het hout regelmatig schoon

Ook is het belangrijk om het hout regelmatig schoon te maken. Dit doe je dan vanzelfsprekend na het afstoffen. Koop een speciaal schoonmaakmiddel voor hout en schenk een beetje hiervan op het meubelstuk. Let er op dat je niet teveel toevoegt doordat al een kleine hoeveelheid meer dan genoeg is. Vervolgens wrijf je met een zachte doek het schoonmaakmiddel over het meubelstuk. Zorg ervoor dat het doekje overal komt zodat je zeker weet dat het meubelstuk mooi schoon is.

Ook was maakt het verschil

Tot slot raden we je aan om gebruik te maken van was bij het onderhouden van houten meubilair. Met was voeg je namelijk een beschermlaag toe aan het meubelstuk. Daardoor kan vloeistof minder snel door het hout sijpelen en is het hout ook beschermd tegen droogte. Tevens geeft was jouw houten meubels weer hun oude glans terug.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

Zo geef je je huis een warme look

|
Wonen

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!