Zo train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest!

Trainingen mentale gezondheid

Tegenwoordig is niet alleen fysieke beweging erg belangrijk, je geest trainen mag ook niet vergeten worden. Het kan vele voordelen hebben voor zowel je geest zelf, als voor je lichaam. Je geest trainen is een van de middelen om je mentale processen te verbeteren. Je kunt dit op vele verschillende manieren doen. Om het maximale op het gebied van mentale vorming te bereiken, is het belangrijk om ons lichaam elke dag opnieuw uit te dagen. Dit kan dus door middel van de geest trainen. Daarnaast houd je zo je brein jong, hoe fijn is dat! Wil jij graag weten hoe jij je geest kunt uitdagen en zo kunt trainen? Lees dan zeker verder!

Door middel van fysieke beweging

Een hele simpele manier van je brein of geest stimuleren is door middel van beweging. Intensieve lichaamsbeweging kan zowel fysieke als mentale voordelen opleveren. Het verbetert onder andere de verbinding tussen de zogenaamde frontale en mediale temporale kwab van je hersenen. Het beïnvloedt daarnaast ook je werkgeheugen en andere uitvoerende functies. De cognitieve voordelen van lichaamsbeweging hebben een fysiologische verklaring, namelijk dat het gunstig is voor de productie van zogenaamde “neurotrofines”. Deze zijn belangrijk voor het verhogen de synaptische plasticiteit, neurogenese en de vascularisatie van de hersenen. Het klinkt allemaal moeilijk, maar dit zijn allerlei voordelen voor je brein. Bovendien kan ook je humeur een boost krijgen door de juiste lichaamsbeweging. En je humeur staat natuurlijk weer in verbinding met je geest.

Gerelateerd nieuws  De oplossing voor werken tijdens warme dagen

Trainingen mentale gezondheid

Door middel van spellen

Uit onderzoek is gebleken dat je mentaal langer fit kan blijven door regelmatig je hersenen te prikkelen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door bepaalde spellen te spelen. Zo daag je je geest uit! Deze spellen trainen het geheugen en verscherpen daarmee ook je geest. Zo worden je hersenen weer fit. We noemen dit ook wel trainingen mentale gezondheid. Maar wat zijn nu precies trainingen mentale gezondheid? Denk maar eens aan het bekende spel Memory, of wat dacht je van Scrabble? Dit zijn bijvoorbeeld al soorten trainingen mentale gezondheid. Maar je kunt ook verder gaan. Als je je geheugen bijvoorbeeld wilt trainen kun je ook kiezen voor diverse soorten puzzels.

 

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

|
Gezondheid & Lifestyle, Vrije Tijd

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen

De ultieme zoektocht naar de beste vibrator: een vibrerende reis naar extase!

|
Gezondheid & Lifestyle
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!