Zonnepanelen installeren Amsterdam

Amsterdamse gracht huizen met zonnepanelen

In 2050 wil onze overheid een duurzaam energiesysteem, zonnepanelen zijn hiervoor essentieel. Met die reden zijn er subsidies in het leven geroepen die het aantrekkelijker maken om zonnepanelen te installeren in Amsterdam. Woont u in Amsterdam en wilt u meer informatie over het installeren van zonnepanelen? In deze blog gaan we het hebben over wat de kosten zijn en wat zonnepanelen op kunnen leveren.

Zonnepanelen Amsterdam kosten

De kosten van zonnepanelen in Amsterdam liggen gemiddeld tussen de €4.700 en €5.600 voor 11 zonnepanelen voor een eenpersoonshuishouden en kan oplopen tot €9.000 voor c.a. 25 zonnepanelen voor een huishouden met 5/6 personen.

Wat leveren zonnepanelen in Amsterdam op?

Afhankelijk van de zonuren en de positionering van de panelen besparen zonnepanelen gemiddeld €48 euro per paneel per jaar. Een Amsterdams een gezinshuishouden kan dus zo’n €500 besparen per jaar. Zonnepanelen in Amsterdam gaan gemiddeld 25 jaar mee. In totaal levert een zonnepaneel dus: €48 x €25 = €1200 op. Dit is een minimale schatting. Het daadwerkelijke bedrag kan hoger uitvallen, maar zeer waarschijnlijk níet lager.

Kunt u subsidie krijgen voor zonnepanelen in Amsterdam?

Amsterdam kent regelingen die het aantrekkelijk maken om te investeren in zonnepanelen. Voor zowel particuliere zonnepanelen in Amsterdam als bedrijven, kunnen aanspraak maken op het zo genoemde “duurzaamheidsfonds”. Een verhoogde kans om aanspraak te kunnen maken op subsidie is het projectmatig plaats vind en als meerdere particulieren samen beslissen om zonnepanelen in Amsterdam te laten plaatsen.

Gerelateerd nieuws  Wat is een koeler ventilator precies?

Vergelijk zonnepanelen

Voordat u zegt: “Zonnepanelen Amsterdam”, dat is iets voor mij! Is het verstandig om offertes met elkaar te vergelijken. Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen alvorens u over gaat tot het maken van een afspraak. Probeer nooit te besparen op de installatie van zonnepanelen. Aan het plaatsen van zonnepanelen zijn bijzondere regels verbonden. Dit in verband met de grote veiligheidsrisico’s die eraan te pas komen. Het plaatsen dient te allen tijde te gebeuren door een erkent bedrijf met opgeleid personeel die écht weten waar ze mee bezig zijn.

De overheid stimuleert de groei van zonne-energie

Het streven van de overheid is om in 2050 een duurzaam energiesysteem te realiseren. Daarvoor is het belangrijk dat een groot deel van de energie opgewekt wordt door zonnepanelen. Zonnepanelen zetten straling van de zon om in elektriciteit zonder dat daar schadelijke stoffen bij vrij komen zoals CO2. Zonne en-wind energie vormen samen de meest kansrijke oplossing voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van 2050.

Wil je meer lezen over verduurzamen van je woning? Lees dan dit artikel.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

|
Wonen

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

De beste manieren om uw woning te verduurzamen

|
Gezondheid & Lifestyle, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!