Het kan altijd wel eens gebeuren dat er een conflict op de werkvloer ontstaat, zelfs bij de grootste bedrijven ter wereld komt dit voor. Is de meeste gevallen vind zo’n conflict of ruzie plaats tussen werknemer en werkgever, maar het kan ook zo zijn dat werknemers onder elkaar een probleem krijgen. Een conflict of ruzie is extra vervelend als het op het werk gebeurd. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste houdt het veel mensen van het werk af. Niet alleen de werknemers die direct in het conflict betrokken zijn, maar ook collega’s die zich er mee gaan bemoeien en de collega’s die een ‘kijkje’ komen nemen. Natuurlijk mag er geen tijd verspilt worden aan iets onzinnigs als een conflict aangezien elk bedrijf weet: tijd is geld.

Dé Arbeidsmediator

De gevolgen van een conflict

Conflicten blijven vaak niet bij een ruzietje en leidden soms zelfs tot een vorm van ontslag. Dit is niet vreemd, want wanneer een werknemer ruzie krijgt met zijn of haar baas lijkt dit de enige oplossing. Toch hoeft dit niet het einde van het dienstverband te zijn en brengt bovendien een hoop gedoe met zich mee. Wordt er iemand ontslagen op basis van een ruzie of conflict, dan komt het vaak tot een rechtszaak. Er moet tenslotte bepaald worden of het ontslag terecht is. Bij een ontslag hoort ook een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies moet zijn, dat wordt door de rechter bepaald. Zoals je merkt schieten beide partijen hier niets mee op. De werkgever moet op zoek naar nieuw personeel, terwijl de werknemer een nieuwe baan moet vinden.

Lees ook dit:  Meer inbreng van de inwoners

Wat is dan wel de oplossing?

Het beste wat je kunt doen na een vergelijkbare situatie is het inschakelen van een arbeidsmediator. De markt is hierin is vrij niche, dus als je gaat zoek kom je er al snel achter dat Dé Abreidsmediator de beste keuze is. Dé Arbeidsmediator is gevestigd in Zwolle en voert al jaren uitstekend werk uit om landelijke arbeidsconflicten zo goed mogelijk op te lossen. Voorkom onnodige problemen door met de best mogelijke partij in zee te gaan.