Auto rijschool

Wil jij beginnen met lessen om je rijbewijs te halen en kom jij uit Maastricht? Dan ben jij zeker opzoek naar een rijschool Maastricht. Het zal best even spannend zijn je eerste rijles en de eerste keer echt in een auto rijden. Maar wie heeft tegenwoordig geen rijbewijs? Je kan kiezen tussen schakel rijles en automaat rijles. De meeste mensen gaan voor een schakel auto, de mensen die voor een automaat gaan zijn of niet goed in schakelen of ze vinden het echt niet fijn en durven niet in een schakel auto te rijden. Terwijl je bent aan het rij lessen moet je natuurlijk ook je theorie examen halen hiervoor heb je heel gemakkelijk een cursus voor! Die duurt 1 dag. De eerste helft van de dag ga je luisteren en opletten naar de persoon die het uitlegt. Daarna gaan jullie een soort quiz doen om te kijken hoe goed jullie heb al snappen. Daarna word je naar het CBR gebracht om daar je theorie examen af te leggen. Zonder theorie kan je ook geen rij examen doen. Het theorie examen gaat de een makkelijker af dan de ander maar het is haal baar voor iedereen.

auto rijles

Rijopleidingen

Buiten een auto rijbewijs heb je nog veel meer rijbewijzen die je kan halen hier bij en opsomming:

Auto rijbewijs (B)

Rijbewijs voor automaat

Aanhanger rijbewijs (BE)

Taxi rijbewijs

Vrachtwagen rijbewijs (C)

Aanhanger vrachtauto (CE)

Niet iedereen gaat voor alle rijbewijzen. De meeste mensen gaan vooral voor rijbewijs B voor de auto. Meestal voor de schakel, met een schakel rijbewijs mag je ook in een automaat rijden maar met een automaat rijbewijs mag je niet in een schakel rijden.

Lees ook dit:  Hoe vul je olie bij?

 

Tips voor de rijles

Maak je niet te druk voor je eerste rijles want iedereen heeft ooit voor het eerst in een auto gereden maar toch is het allemaal goed gekomen. Zorg dat je een persoonlijke klik krijgt met je rij instructeur of instructrice dit zorg ervoor dat je je meer op je gemak voelt en dit kan zorgen dat je ook wat minder gespannen gaat rijden. Verder is het haal baar voor iedereen dus maak je niet te druk.