In dit artikel geven wij jou een aantal tips waarmee jij met gerust hart begint aan jouw eerste rijlessen.

Tip 1

Ga niet zomaar met de goedkoopste rijschool in zee. Het kan namelijk zijn dat je onnodig veel lessen krijgt of juist te weinig. Met te weinig lessen start jij je rijexamen terwijl je er nog niet klaar voor bent. Je zult dan weer opnieuw examen moeten doen en extra lessen moeten nemen. Kies dus liever voor kwaliteit in plaats van de prijs. Je hebt er namelijk na je examen ook meer profijt van als je kwalitatief goede rijlessen hebt gevolgd.

rijschool Landgraaf

Tip 2

Zorg dat je van te voren een duidelijk beeld hebt van de kosten. Dit zorgt er namelijk voor dat je weet wat je aan budget nodig hebt. Daarnaast helpt het je ook het vergelijken van de diverse rijscholen die er zijn. Bekijk op de website van het CBR of rijschool Limburg de tarieven die er zijn voor een rijles, het praktijkexamen, de TTT, de gezondheidsverklaring en het theorie-examen. Het is daarnaast mogelijk om je theorie te halen via bijvoorbeeld een turbo theorie cursus. Bij zo’n cursus wordt jij in een dag opgeleid en kun je het theorie-examen goed voorbereid halen.

Tip 3

Neem een proefles. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de rijschool en manier van lesgeven is fijn om een proefles te nemen. Tijdens deze proefles kun jij dan kijken naar de rijschool en zij naar jou. Vraag dan ook gelijk om een advies over het aantal te volgen rijslessen. Met dit advies heb jij een indicatie van het aantal lessen dat jij nodig hebt voor je jouw rijbewijs kunt halen. Daarnaast kun je meteen tijdens deze les kijken of de begeleider van de rijschool ook goed bij jou past.

Lees ook dit:  Je auto (laten) reinigen kan ontspannend zijn

Tip 4

Mocht het nu gebeuren dat je zakt voor je rijexamen wat kan gebeuren. Ga dan door met lessen. Laat je niet uit het veld slaan. Je hebt namelijk al kennis en ervaring opgebouwd. Deze kennis en ervaring verlies je weer een beetje wanneer je stopt lessen. Luister ook goed naar de aandachtspunten van de examinator. Bij de volgende lessen kun jij dan direct gaan werken aan deze punten. Door dit te doen kun je meteen goed starten.