Welke vogels komen nu het meest voor in Nederland? Misschien denk je wel aan de mus. Toch is dat niet de meest voorkomende vogel in Nederland. De huismus staat op de 2e plek. Al een idee wie er het meest voorkomt? 

De top 5 vogels 

In Nederland bestaat de top 5 meest voorkomende vogels uit (in willekeurige volgorde): 

  • Huismus 
  • Spreeuw 
  • Merel 
  • Vink 
  • Winterkoning 

De winterkoning staat op de vijfde plek met een geschat aantal van 400.000 tot 600.000 vogels. Het is een klein vrij onopvallend vogelt, met echter een fantastische zangstem. Het is fijn wakker worden als je deze artiest in de ochtend hoort… 

Ga een beetje vogelvoer kopen en je hebt al snel in de vroege uurtjes een mooi concert. Tip: Lees over hoe je meer vogels krijgt in jouw tuin.

De nummer één…

Benieuwd naar wie de nummer één is? Hier komt het dan, de indeling. Op nummer vier staat de vink. Met zo’n 400.00 tot 500.000 vinken, staat de vink er niet alleen voor. De vink houdt van bomen en het bos. Dus wil je deze vriend in jouw tuin? Zorg er dan minimaal voor dat je een boom in de tuin hebt. Misschien komt deze gevleugelde vriend dan wel bij jou op visite. 

Op nummer drie staat de alom bekende spreeuw en op nummer twee de huismus. Als je dacht dat de huismus het meest voorkomt, had je het bijna goed dus. Al een idee wie er op nummer één staat? 

Lees ook dit:  Weg uit de Randstad

De koolmees? Nee, die staat op nummer zes… De nummer één is op dit moment (2020): de merel. Met zo’n 650.000 tot 1.100.000 is de merel voorlopig de koploper. Hoe het dit jaar gaat weet je natuurlijk nog niet.  

vogelvoer kopen

De merel is zo’n 25 cm groot en heeft een spanwijdte van 38 cm. Het mannetje is zwart, heeft een oogring en een gele snavel. Het vrouwtje valt minder op, heeft een wat meer beschutte donkerbruine kleur. Daarbij is de kleur wat lichter bij de keel en de borst. 

Vogelvoer kopen 

Wil jij de top vijf in jouw tuin? Of ook andere vogels? Ga dan vogelvoer kopen. Wel het juiste vogelvoer kopen natuurlijk. Strooivoer is een hele goede keuze. Dan maak je jezelf blij en de vogels. Heerlijk wakker worden met het zingen van de vogels.