In de wintermaanden is het belangrijk om een kwalitatief goede, warme winterjas te hebben. Verder is het belangrijk dat de jas je goed past en je deze leuk vindt. Maar vooral het materiaal is belang, je wilt natuurlijk niet onnodig kou lijden. Een goede winterjas is verder goed bestand tegen wind en regen. Welke soort jas het beste bij jou past hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Heb je werkelijk geen idee, dan kunnen een paar tips je hiermee verder helpen.

Welke winterjassen zijn er?

  • Een goed ventilerende jas:

Vaak zijn jassen met een goede isolatie en lucht doorlatendheid relatief duur. Dit zijn wel de meest warme winterjassen die er zijn en als je van plan bent om deze meerdere winters te gebruiken, dan is een ietwat flinkere investering voor een keer geen probleem. Een materiaal wat hierbij het meeste wordt gebruikt is wol. Deze zorgt ervoor dat je altijd warm blijft en dat je niet bezweet ergens aankomt. Let er op als je voor een wollen jas gaat dat er nep wollen jassen zijn en echte. Alleen bij echt wol ben je er zeker van dat deze goed warm is. Let er dan ook bij op dat deze jas voor minstens 80% bestaat. Wollen jassen zijn verder redelijk zwaar.

  • Een waterdichte jas:

Het materiaal dat het beste bestand is tegen regen en vocht, is synthetisch materiaal. Wol en andere producten van dieren kun je wel bewerken, maar deze zullen dan enkele van hun eigenschappen verliezen. Synthetische jassen zijn van goede kwaliteit, maar zijn wel dunner dan de meeste stoffen.

  • Een licht, zachte en warme jas:
Lees ook dit:  Wat neem je mee in je luiertas?

Als je een comfortabele jas wilt die lekker licht aanvoelt, dan is dons wellicht de beste keuze voor je. Dons voelt lekker zacht aan en geeft veel bewegingsvrijheid. Net zoals wol is dons niet goed bestand tegen water, maar wel lekker warm.

Voor iedereen is er een jas te vinden die bij die persoon past. Waar je voorkeur ook ligt, zorg ervoor dat je jezelf altijd comfortabel voelt in de kleren die jij draagt. Benieuwd geworden naar winterjassen en andere warme kleding, bezoek dan eens de website van black bananas koncept store. Hier vind je een groot aanbod aan comfortabele winterkleding.

black bananas koncept store