Een helpende robot hand

02/01/2019
|
7
robot hand

Mensen maken zich al een lange tijd zorgen dat robots door de toepassing van technologie negatieve schade zullen aanrichten, zowel in de industrie als thuis. Robots worden vaak gezien als een aansporing tot verandering, waardoor werknemers worden ontslagen. De opkomst en introductie van nieuwe technologieën gaat vaak gepaard met angst vanwege een gebrek aan kennis over de toekomst of hoe de technologie zich zal ontwikkelen en zich zal aanpassen aan de huidige levensvorm. De angst voor het onbekende is een universele en volledig begrijpelijke menselijke eigenschap.

robot hand

Een persoonlijke assistent

Een redelijker en realistischer beeld van robots is om ze als assistenten te behandelen in plaats van vervangers van mensen op de arbeidsmarkt. Hoewel kunstmatige intelligentie grote vooruitgang heeft geboekt, is er nog een lange weg te gaan voordat robots volledig autonoom kunnen draaien en kunnen nadenken over het opzetten of uitvoeren van taken, waarbij ook rekening wordt gehouden met eventuele subtiele veranderingen die kunnen optreden tijdens de uitvoering van de taak. Enige vorm van programmeren is altijd vereist. De robot weet niet precies wat het moet doen of hoe het moet presteren.

Gerelateerd nieuws  Woon je in Zuid-Holland? Bekijk dan deze rijscholen!

Aanvankelijk werd de robot hand geïntroduceerd in de productieomgeving om het automatiseringsproces te versnellen en de operationele efficiëntie te verhogen. Ze zijn ontworpen om saaie repetitieve taken uit te voeren, zodat mensen hun intuïtie en / of wijsheid kunnen gebruiken om taken uit te voeren. De robot kan ook zware voorwerpen tillen, waarbij mensen verwondingen kunnen oplopen.

Een waardevolle toevoeging

Zoals de naam al doet vermoeden, voeren collaboratieve robots geen taken alleen uit, maar zijn ze ontworpen om mensen te helpen bij het uitvoeren van taken. Dit is vooral waardevol in industriële omgevingen waar productie van kleine series wordt gecombineerd met een groot aantal verschillende onderdelen.

Automatisering is een belangrijk aspect van de moderne industriële omgeving, zoals de ontwikkeling van het concept Industrie 4.0: automatisering op de werkvloer, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Samenwerkende robots zijn niet de ergste nachtmerrie. Het zijn hulpmiddelen die mensen helpen robots te maken die het beter kunnen, terwijl ze de druk en verveling van het onvermijdelijke repetitieve werk in de productielijn wegnemen of anderen helpen het meeste uit hun dagelijkse activiteiten te halen.

 

Recent

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

07/06/2023

Tweedehandse Jacuzzi: Betaalbare luxe thuis.

31/05/2023

Elektrische fiets? GPS-tracker!

16/05/2023

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

01/05/2023

Voordelen van zonnepanelen

26/04/2023

Meer in deze categorie

Waarom reviews lezen handig kan zijn voordat je een aankoop doet?

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Tweedehandse Jacuzzi: Betaalbare luxe thuis.

|
Algemeen

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

|
Algemeen

Secundaire arbeidsvoorwaarden: hier moet je op letten!

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!