Als je al een lange tijd in een huis woont is het wel eens tijd voor wat verandering. Soms ben je de omgeving zat en wil je wel eens wat nieuws. Je kunt verschillende dingen in huis aanpassen zonder dat je het gehele huis hoeft te verbouwen. Door sommige kleine dingen te veranderen krijgt je huis al een hele nieuwe frisse look, en het uitvoeren van de aanpassingen is ook nog eens leuk! Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor die frisse look.

Begin bij de basis

Wat de meeste sfeer in huis brengt zijn de muren. Je hebt meestal al een langere tijd dezelfde kleur op de muur. Kies ervoor om je muren een nieuwe kleur te geven voor een frisse look. Dit kan je natuurlijk doen door de muren te verven of door een leuk behang te kiezen. De kleur van de muren is vaan toonaangevend voor de rest van de aankleding van het huis. Kies dan ook goed welke kleur je wilt hebben op de muur. Ook zit er verschil in verf, de meeste muurverf is mat maar kijk ook eens naar een verf met een glans erin. De verf van Boonstoppel verf is erg goed hiervoor en de opties zijn eindeloos. Ook het kiezen van een behang met een mooie print is natuurlijk een optie. Geef de muren een andere kleur en zo krijg je een hele andere sfeer in huis.

Even wat anders

Sommige meubels staan al lang in huis, maar ze zijn nog goed en ze kunnen nog lang mee. Als er bijvoorbeeld een grote kast staat kan je deze een nieuwe look geven. Schuur de kast op en verf hem in een andere kleur, zo geef je een ouder meubel een compleet nieuwe look. Je kan ook nog de handvaten vervangen voor een leuk nieuw detail. De kast heeft een nieuwe kleur en zo geeft dit ook een frisse look aan de rest van het huis.

Lees ook dit:  Hoe komen inbrekers binnen?

De kleinere details

Je kunt natuurlijk een huis altijd opleuken door gebruik te maken van accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe vaas op tafel met mooie gedroogde pluimen, nieuwe kaarsen op tafel, een mooi tafelboek of een nieuwe lamp. Andere kleinere voorwerpen kunnen ervoor zorgen dat je oude tafel er ineens heel anders uit ziet, zo blaas je weer nieuw leven in je oude meubels en geef je een nieuwe sfeer aan je huis.