De laatste twee jaar stonden vooral in teken van corona en de hele sociologische crisis die daarbij kwam kijken. Afstand houden, binnenblijven, en niet meer overal naartoe mogen gaan. Een ingewikkelde situatie waarbij menig persoon zich geïsoleerd of ongehoord voelde. Ook gigantisch negatief beïnvloed zijn de vakanties van mensen. Eerst mocht je nergens heen, toen alleen maar met veel gedoe en getest tussendoor. Hier is echter ook een voordeel bij gekomen: Men is vakantie in eigen land opnieuw gaan uitvinden, en heeft hier verschillende oplossingen bij gevonden. Oplossingen waarmee vakantie vieren zelfs in eigen tuin leuker kan, maar waar je ook mobiel mee weg komt.

Kamperen – Daktent kopen

Kamperen is het Nederlandse antwoord op dure hotels en in het algemeen stijgende prijzen van binnenlandse vakantiebestemmingen. Met een tentje kun je overal terecht maar ben je sowieso klaar voor een minivakantie (ook leuk voor de kinderen) in eigen tuin. Afhankelijk van hoe avontuurlijk je hierin bent, kun je gaan glampen of lekker avontuurlijk traditioneel kamperen. Wat echter ook een optie is, is om een daktent te kopen. Wil je een daktent kopen dan kun je daarmee namelijk in plaats van een caravan heel makkelijk overal kamperen met je auto. Het is de meest simpele maar effectieve uitbreiding om mobiel een slaapplek bij je te hebben. Een daktent kopen is dan ook niet erg duur, maar je moet wel letten op de kwaliteit, want hij moet goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

daktent kopen

Zoeken voor je budget

Naast nieuwe mogelijkheden zijn we ook binnen Nederland op zoek naar iets dat binnen een betaalbaar budget valt. Dat wil zeggen, een prijs waarbij je niet het gevoel hebt dat er een aanzienlijk bedrag uit je beurs wordt gestolen. In het hoogseizoen ben je makkelijk duizend euro of meer kwijt voor een week, ongeacht de locatie waar je wilt verblijven. Daarbuiten vermindert dit bedrag echter niet sterk. Hierdoor word je bijna geforceerd om enkel naar bijvoorbeeld last-minutes te kijken. Krijg je een kick van zo goedkoop mogelijk een vakantie scoren? Let dan niet alleen op extra goedkope aanbiedingen, maar kijk ook of je een huis in bruikleen kan nemen van iemand die je kent wanneer ze op vakantie zijn. Zij beveiliging voor hun huis, jij een gratis plekje. Dit kun je natuurlijk ook te ruil aanbieden, je zit tenslotte toch nooit ver in Nederland.