Hoe werkt anoniem SMS versturen

20/05/2022
|
126
Anonieme sms versturen

Als je een eigen bedrijf hebt en je telefoon zowel zakelijk als privé gebruikt dan kan het wel eens zo zijn dat je niet wilt dat jouw klanten dit telefoonnummer in hun bezit hebben. Anoniem bellen is hiervoor een oplossing die bij alle telefoonproviders mogelijk is. Maar wat nu als het gaat om een anonieme SMS versturen? Hier bieden telefoonproviders geen optie voor.

Mogelijkheden om een anonieme sms te versturen

Via je telefoon is het dus niet mogelijk om een sms anoniem te versturen, het telefoonnummer zal altijd zichtbaar zijn. Er zijn wel verschillende websites waarmee je een anoniem Sms-bericht kunt versturen. Je hebt hierbij keuze uit gratis en betaalde diensten, maar let hierbij op dat de gratis diensten niet altijd even betrouwbaar zijn.

Hoe werken deze diensten

Als je besluit om via een website een anonieme SMS te versturen wil je wel graag weten hoe het kan dat deze berichten wel anoniem blijven. Dit komt omdat deze websites gebruik maken van online Sms-systemen die ook door bedrijven worden gebruikt om serviceberichten te versturen. Denk hier bijvoorbeeld aan de berichten van je telefoonprovider. Deze Sms-systemen zorgen er dus voor dat je een eigen afzender kunt meegeven. Bij de websites die een anonieme SMS voor jou versturen wordt meestal automatisch als afzender ‘anoniem’ meegegeven, maar er zijn ook websites waar je je eigen afzender kunt invullen en dus ook bijvoorbeeld je bedrijfsnaam kunt meegeven.

Gerelateerd nieuws  Afval van de straat houden

Waarvoor kun je het nog meer gebruiken

Niet alleen voor een bedrijf dat zijn privénummer afgeschermd wilt houden is een anonieme SMS een uitkomst. Er zijn nog veel meer situaties denkbaar waarbij een anonieme SMS nodig zou kunnen zijn. Je zou op deze manier bijvoorbeeld een grap met je beste vriend of collega kunnen uithalen. Ook is het handig om via deze manier slecht nieuws te delen waarbij je niet wilt dat mensen weten dat het van jou komt. Denk hierbij aan de mededeling dat je corona hebt en in iemands buurt bent geweest. Verder zijn er nog talloze situaties waarin een anonieme SMS versturen een uitkomst zou kunnen bieden. Denk er dus eens over na of dit misschien ook iets voor jou is.

Recent

De essentie van zelfzorg: praktische manieren om voor jezelf te zorgen

27/09/2023

Foto's gebruiken om herinneringen aan je oude buurt vast leggen

26/09/2023

Hoe wordt jouw woningwaarde bepaald?

26/09/2023

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

15/09/2023

Accentueer je ogen met oogmake-up

13/09/2023

Meer in deze categorie

Een levensstijl vol vitaliteit: de kunst van gezond leven!

|
Algemeen, Gezondheid & Lifestyle

Accentueer je ogen met oogmake-up

|
Algemeen

Op weg naar slimme en duurzame mobiliteit

|
Tech, Travel & Transport

6 tips om je woning te verduurzamen

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!