Huidverzorging en skincare is zowel gelief bij mannen als vrouwen. Steeds meer mensen zijn zich er bewust van. Je gezicht wordt ook wel gezien als het visitekaartje van jezelf. Niet gek dus dat de meeste van ons er zoveel aandacht aan besteden. Ben jij nog niet bezig met het verzorgen van je huid, dan kun je daar beter zo snel mogelijk mee beginnen. Hier volgt een goede tip die je kunt gebruiken.

pyunkang yul essence toner

Bepaal welke huidsoort je hebt

In de wereld van huidverzorging wordt er eigenlijk onderscheidt gemaakt tussen 4 verschillende soorten huidtypes. De types zijn:

  • Normaal
  • Droog
  • Vet
  • Combinatie

Zodra jij weet wat voor soort huid je hebt, kun je jouw skincare routine en skincare producten hierop aanpassen. Heb jij bijvoorbeeld een toner nodig, dan is de pyunkang yul essence toner misschien wel iets voor jou. De pyunkang yul essence toner staat goed aangeschreven en is geschikt voor de meeste huidtypes.

De normale huid

Een normale huid is te herkennen aan drogere zijkanten, de wangen bijvoorbeeld, en een vettere huid rondom het voorhoofd, de neus en de kin. Wordt je huid vetter in de zomer en in de koude maanden wat droger, dan heb je waarschijnlijk een normaal huidtype.

De droge huid

Merk jij dat je weinig last hebt van pukkels, dat je amper vet op je gezicht hebt en dat je huid snel uitdroogt, dan heb je een droge huid. Vaak zijn dit soort mensen ook gevoeliger voor de zonnestralen en de kou. Het eerdere voorbeeld van de pyunkang yul essence toner is ideaal voor de droge huid.

Lees ook dit:  Een goede winterjas kopen

De vette huid

Deze herken je heel eenvoudig aan een glimmend voorhoofd of glimmende wangen. Heb jij een vette huid is de kans ook groter dan je regelmatig last hebt van puistjes en pukkels. Herken jij jezelf in de vette huid, dan moet je jouw gezicht minstens 2 keer per dag even wassen. Ook hier is een toner geschikt.

De combinatie

Je hebt ook een huidtype die een combinatie is van de eerder genoemde. Een combinatie als deze kun je herkennen het feit dat je huid droog is, maar toch puisten hebt. Vaker hebben mensen met een combinatie huid ook lichtelijk last van acne.