Is Nederland de afgelopen jaren veiliger geworden?

26/02/2021
|
114
slotendokter

Afgelopen jaar werd er een enquête gehouden onder Nederlanders waarin gevraagd werd hoe veilig zij zich voelen in Nederland. Het grootste percentage van de Nederlanders gaf aan dat zij zich een stuk veiliger voelen dan vroeger en daar heel blij mee zijn. Onder andere angsten voor terroristische aanslagen waren drastisch afgenomen en mensen hadden meer vertrouwen in Nederland in het algemeen. Je zou dan dus denken dat Nederland de afgelopen 30 jaar een stuk veiliger is geworden om te wonen. Is dit inderdaad zo of klopt deze bewering niet? Lees hieronder verder voor het antwoord!

Nederland heeft meer inbraken

Het is niet veiliger geworden om in Nederland te wonen. Integendeel, het aantal inbraken op niet gewelddadige en gewelddadige wijze zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen worden de dupe van een inbraak met soms wel desastreuze gevolgen. Onder andere ouderen worden ten opzichte van 10 jaar geleden steeds meer lastig gevallen met inbraakpogingen. Dit is natuurlijk afgrijselijk en kan vele hevige gevolgen hebben. Zo geven veel ouderen in bepaalde buurten aan dat zij zich steeds minder veilig thuis voelen. De oorzaken hiervan? Dat is niet precies bekend. Wel heeft het enigzins te maken met de opkomst van slimmere technieken die gebruikt kunnen worden voor deze doeleinden. Hierdoor wordt misdaad makkelijker en is het ook aantrekkelijker geworden voor grotere groepen mensen dit te doen. Anderzijds wordt er beweerd dat dit komt door slechte invloeden vanuit media op jeugd.

Gerelateerd nieuws  Wat is een letselschade advocaat?

Je huis beveiligen tegen inbraken

Een van de regio's wat meer inbraken heeft dan voorheen is 's Hertogenbosch. Deze regio is populairder geworden onder inbrekers en daardoor zijn meer mensen bezig met het beveiligen van hun huis tegen deze inbrekers. Slotenmaker 's Hertogenbosch en omgeving hebben hier dan ook hun handen vol aan en zijn soms lange dagen bezig om aan de vraag te kunnen voldoen. Er zijn veel mensen die slotenmakers bellen om sloten binnen het huis te repareren of deze te verstevigen zodat de kans op inbraak afneemt. Ook zijn er steeds meer mensen die slotenmakers bellen om het slot te repareren na een mislukte inbraakpoging. Kortom, Nederland is misschien veiliger in het algemeen geworden maar er worden veel meer inbraken gepleegd dan voorheen.

Recent

De gevaren van poppers: dit moet je weten

01/12/2023

Online marketing trends voor 2024

19/11/2023

Trends in verlichtingsdesign voor 2024

16/11/2023

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

16/11/2023

Rolcontainers: mobiliteit in afvalbeheer voor een groenere toekomst

16/11/2023

Meer in deze categorie

De nieuwe toekomst van interieurontwerp door A.I.

|
Algemeen, Wonen

Rolcontainers: mobiliteit in afvalbeheer voor een groenere toekomst

|
Algemeen

De kunst van volgersoptimalisatie op sociale media

|
Algemeen

Waarom jij een expert moet inschakelen bij het kopen van een keuken

|
Algemeen
© Copyright Designmarkaz 2023
hello world!