Tegenwoordig wordt het steeds populairder om zelf je uitvaart te regelen. Mensen vinden het namelijk fijn om niet alle lasten op de nabestaanden te leggen. Door zelf je wensen vast te leggen en eventueel al verdere dingen te regelen, ontlast je de nabestaanden zodat zij zich volledig kunnen focussen op het rouwproces.

De uitvaartwensen vastleggen en uitspreken

Meestal wil je nog niet veel bezig zijn met je uitvaart op het moment dat je nog gezond bent. Toch kan het veel voordelen opleveren om je uitvaartwensen alvast te bespreken en vast te leggen. Door je wensen uit te spreken, voorkom je onduidelijkheid en wordt de uitvaart zoals jij die wilt. Je zorgt er ook voor dat je nabestaanden geen belangrijke beslissingen meer hoeven te nemen waarover ze niet zeker zijn. Doordat jij je hebt uitgesproken, geef jij je nabestaanden een gerust gevoel omdat ze weten dat de uitvaart wordt vormgegeven zoals jij dat wenst.

Dingen vastleggen in een testament

Het kan een verstandige keuze zijn om al op vroegere leeftijd een testament te laten maken. Het kan namelijk altijd voorkomen dat iemand vroegtijdig komt te overlijden. Veel mensen laten dan ook pas op latere leeftijd een testament opmaken, terwijl het soms juist handiger kan zijn om dit al eerder te doen. Door dingen vast te leggen in een testament is duidelijk voor jouw nabestaanden wat er met jouw bezittingen gebeurd na overlijden.

Alvast een urn kopen die aan jouw wensen voldoet

Als je jouw wensen hebt vastgelegd, dan kun je ook alvast bedenken of je begraven of gecremeerd wilt worden. Mocht je gecremeerd willen worden dan kun je beginnen met een urn uit te zoeken. Een urn kopen kan op meer plekken dan je zult denken. Zo zijn er veel kunstwinkels die veel urnen in hun aanbod hebben. Soms is het zelfs mogelijk om je eigen urn te laten ontwerpen. Door dit soort dingen op tijd te regelen heb je veel zeggenschap over je uitvaart. Als je zelf een urn hebt uitgezocht weten je nabestaanden zeker dat de uitvaart precies zo plaatsvind zoals jij dat zou willen.

Lees ook dit:  De leukste vogelweetjes

urn kopen