Rijk zijn en veel geld verdienen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Vooral de allerrijksten lopen tegen een aantal ‘problemen’ aan.

Hier een aantal luxe problemen:

Je gaat met je vrienden uit en iedereen kijkt ineens weg als het bonnetje in de kroeg moet worden betaald… Het is voor de rijke stinkerd in kwestie lastig te bepalen wie nog zijn echte vrienden zijn en wie alleen maar van zijn geld houden.

Naast de aasgieren heeft de welgestelde in kwestie ook last van jaloerse mensen. Deze kunnen voor veel irritatie zorgen. Vaak omdat ze gaan roddelen en stoken omdat ze oom Dagobert het licht in de ogen niet gunnen.

Lekker alleen thuis zijn behoord tot het verleden. Er rennen namelijk verschillende personeelslieden door huis. Denk aan een prive chef, tuinman, pool boy etc. Daarbij komt dan nog eens de administratieve rompslomp van al deze loonslaven.

Over administratieve lasten gesproken… het stallen van je vele pegels is ook niet helemaal veilig. Banken gaan tegenwoordig regelmatig failliet en je zult gegarandeerd peentjes zweten wanneer de bank waar jou tonnen staan zich op de rand van de afgrond bevind.

Fladderende mooie vrouwen om je heen zijn er genoeg, maar vinden ze je wel echt aantrekkelijk? Maak expres een hele slechte grap en wanneer de krioelende dames hard lachen en je laten voelen alsof je Hans Teeuwen bent weet je dat er iets niet helemaal in de haak is.

De schilder, de groenteboer, de kapper en zelfs de Poolse poetsvrouw, alles is duurder omdat mensen weten dat je het toch wel betalen kan. Je word van link en rechts gemolken tot op de laatste druppel. Wees dus voorbereid op een boel onderhandelen.

Lees ook dit:  Waarom Nederland zo goed werkt als exportland voor bloemen

Iedereen walgt van je en je bent eigenlijk ook wel een enorme klootzak. Het probleem is dat je het zelf niet weet, dit komt door al die ja-knikkers om je heen.

Even als een gewone sterfelijke door een McDrive rijden om een sappig knuist burgertje op te pikken is problematisch. Dit komt omdat die gestileerde Italiaanse superbolide veel te laag is. Even snel soepel uitstappen is ook een uitdaging tenzij je in een vorig leven ook te boek stond als cascadeur.

prive chef
Kortom, rijk zijn is algehele malaise.