De trend van hergebruik van alledaagse huishoudelijke voorwerpen is nog steeds in volle gang en baant zich nu een weg buiten de tuin in. Meubels zoals een palletbank kunnen er geweldig uitzien en zijn goed voor het milieu.

Waar haal je de pallets vandaan

Om aan de slag te kunnen gaan heb je uiteraard als eerste pallets nodig, maar waar haal je deze vandaan? Op verschillende websites kun je de pallets online vinden maar ook verschillende bouwmarkten bieden ze aan. Ook zijn ze helemaal niet duur. Dit komt omdat de pallets in Oost-Europa op grote schaal  nagemaakt worden.

Wat zijn de beste pallets?

Als je ieder zelf respecterende palletbouwer vraagt wat de beste pallets zijn om jou palletbank mee te bouwen dan antwoord hij: Europallets! Doordat Europallets gemaakt worden van vurenhout zijn ze gemakkelijk om te bewerken. Een ander voordeel is dat dit materiaal goedkoop is. Verder zijn europallets zo gemaakt dat er geen insecten in het hout kunnen komen. Door de behandeling van fytosanitair wordt de europallet duurzaam en worden alle organisme gedood.

Aan de slag

Voor je palletbank moet je eerst je pallets gaan schuren. Het wordt dan namelijk gemakkelijker om ze te verven. Vaak staat de palletbank buiten. Het is daarom belangrijkom deze goed te onderhouden. Het is daarom belangrijk om het hout ieder jaar op te schuren en een nieuwe laag verf aan te brengen.

Het fijne aan een palletbank is dat je kan variëren. Je kan tafeltjes toevoegen of zelfs een hoekbank maken. Verder kun je qua aankleding denken aan leuke kussentjes of wieltjes onder de banken. de opties zijn eindeloos. Ben je toch niet zo handig maar wil je toch een palletbank? Je kan ze ook vaak gewoon in de winkel kopen.